HomeHL-EconomyΣυντάξεις: Διευκρινίσεις από τον ΕΦΚΑ για τα λάθη στην έκδοσή τους

Συντάξεις: Διευκρινίσεις από τον ΕΦΚΑ για τα λάθη στην έκδοσή τους

Τι ανέφερε ο Όμηρος Τσάπαλος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διευκρινίσεις για το εάν έχουν γίνει λάθη στην έκδοση των συντάξεων  έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ , Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1  “ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ”  με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν γίνει για το θέμα αυτό.

” Τις τελευταίες ημέρες έχει διακινηθεί πολύ έντονα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η άποψη ότι υπάρχουν λάθη στην έκδοση των συντάξεων “, τόνισε ο κ. Τσάπαλος και πρόσθεσε ότι  “στις 350 χιλ. συντάξεις που έχουν εκδοθεί τους τελευταίους 18 μήνες  μπορεί να υπάρξουν και κάποια μεμονωμένα περιστατικά εκδόσεων συντάξεων.  Ενδεχομένως να υπήρξαν παραλείψεις ή να  έχει γίνει εκ των υστέρων επανυπολογισμός αυτών όπως προβλέπεται από την νομοθεσία”.

“Δεν νομίζω ότι αντικατοπτρίζει το σύνολο της κατάστασης, δεν είναι ένα συνολικό πρόβλημα σε καμία περίπτωση. Είναι απολύτως μεμονωμένες περιπτώσεις .Και πραγματικά είναι άξιο λόγου ποια είναι η αιτία που τώρα εμφανίζονται τέτοιου είδους καταγγελίες αλλά και από μια γενίκευση από συγκεκριμένους ανθρωπoυς… με τα συγκεκριμένα δίκτυα συνταξιούχων, με άμεσες αναφοράς και σε πολιτικά κόμματα”, τόνισε και διερωτήθηκε ” γιατί βγαίνουν τώρα…. που βλέπουν τον  ΕΦΚΑ να δίνει τις συντάξεις και να λένε ότι  οι συντάξεις που βγαίνουν, βγαίνουν  με λάθος τρόπο; Ο ΕΦΚΑ  λέει ότι δεν βγαίνουν με λάθος τρόπο, βγαίνουν με βάση τη νομοθεσία, συμπλήρωσε.

Fast Track:  Bγαίνουν λάθος οι συντάξεις με τις νέες διαδικασίες ; Η απάντηση του

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν με τη νέα διαδικασία  Fast Track βγαίνουν λάθος οι συντάξεις.

Απάντησε κατηγορηματικά ” Όχι” και εξήγησε τον λόγο που δεν γίνεται αυτό.  “Δεν ισχύει γιατί πολύ απλά αυτή τη στιγμή έχουν βγει μόλις 1.500 συντάξεις εμπιστοσύνης. Δεν έχουν κοινοποιηθεί αυτές αποφάσεις στους ασφαλισμένους . Άρα δεν έχουν εικόνα για το εάν αυτές οι συντάξεις έχουν βγει σωστά ή όχι. Για αυτό σας λέω ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια γενικευμένη προσπάθεια από γενικευμένα άτομα που έχουν συμφέρον άμεσο στο να μειώσουν το έργο το οποίο έχει γίνει  τους τελευταίους μήνες που έχει  γίνει από τον ΕΦΚΑ”, σημείωσε και τόνισε ότι  ” Είναι οι ίδιοι που έλεγαν ότι ο θεσμός των πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων δεν θα λειτουργήσει και πλέον μέσα από τους πιστοποιημένους μπορεί η σύνταξη να βγει μόλις σε 90 ημέρες.  Tώρα που βλέπουν που οι συντάξεις βγαίνουν, έχουν ξεκινήσει το γαϊτανάκι των ενστάσεων. Σε αυτό το παιχνίδι ο ΕΦΚΑ δεν πρόκειται να μπει αλλά από την άλλη οφείλει να απαντά κάθε φορά που υπάρχουν τέτοιου είδους γενικεύσεις και τέτοιου είδους παραπληροφόρηση. Ο καιρός που ο ΕΦΚΑ ήταν καρπαζοεισπράκτορας  του ασφαλιστικού  συστήματος  και το εύκολο θύμα το να δέχεται τις καταγγελίες χωρίς να απαντά έχει παρέλθει πλέον. Από εδώ και πέρα είμαστε σε θέση να απαντάμε”.

enikonomia.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση