HomeHL-GreeceΟλονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια – Οριοθετήθηκε το δυτικό μέτωπο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια – Οριοθετήθηκε το δυτικό μέτωπο

Δεν απειλείται ο Κρεμαστός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύσκολη αναμένεται η σημερινή νύχτα στο Κρεμαστό Ευβοίας του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, καθώς μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού από τη στιγμή που έπεσε το σκοτάδι, με αποτέλεσμα τη μάχη να την δίνουν αυτή την ώρα οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα του “112”

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική κάλεσε τους κατοίκους του χωριού να εγκαταλείψουν προληπτικά τα σπίτια τους προς το Τραχήλι, ενώ εστάλη στα κινητά τηλέφωνα μήνυμα από το 112.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: “Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών”.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του evima.gr, το χωριό Κρεμαστός δεν απειλείται.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι κατά την προσπάθεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης. Συγκεκριμένα γύρισε το πόδι του σε δύσβατο σημείο με αποτέλεσμα να πάθει διάστρεμμα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 149 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 32 οχήματα. Συνδράμουν, επίσης, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες των ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση