HomeHL1-GreeceΓέρακας: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών δείχνουν τα στοιχεία της εκτέλεσης στο βενζινάδικο

Γέρακας: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών δείχνουν τα στοιχεία της εκτέλεσης στο βενζινάδικο

Οι υποθέσεις που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών φαίνεται πως κρύβεται, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, πίσω από τη «μαφιόζικη» ενέδρα που οδήγησε στην εκτέλεση του 38χρονου άνδρα στον Γέρακα, το πρωί του Σαββάτου, στο πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε στην περιοχή.

Οι δράστες εκτιμάται ότι ήταν 3 ή 4 και έφτασαν στο πρατήριο με ένα λευκό βαν, από το οποίο αποβιβάστηκαν, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, «γαζώνοντας» με καλάσνικοφ το θύμα. Στο σημείο εντοπίστηκαν τουλάχιστον 20 κάλυκες.

Λίγη ώρα αργότερα, στην οδό Κατράκη στην Παλλήνη, εντοπίστηκε καμμένο, μάλιστα ένα βαν το οποίο φέρεται να είναι και το επίμαχο όχημα που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές.

Ο 38χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, καθώς συμμετείχε – σύμφωνα με δικογραφία που σχημάτισε το 2014 το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών – σε ομάδα μπράβων με επικεφαλής τον Μανώλη Καραγιάννη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στο Παλαιό Φάληρο.

Επιπλέον, μια άλλη πτυχή της υπόθεσης που εξετάζεται, αφορά επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας, τον περασμένο Απρίλιο, σε πρατήριο στη λεωφόρο Αθηνών, το οποίο είχε σφραγιστεί. «Σκιώδης» ιδιοκτήτης του εν λόγω πρατηρίου φέρεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να ήταν ο 38χρονος.

Συμβόλαια θανάτου και λαθρεμπόριο

Παράλληλα, οι αρχές φαίνεται πως εξετάζουν και ορισμένες πληροφορίες κατά τις οποίες, ο δολοφονηθείς βρισκόταν σε αντιπαράθεση με τον Γιάννη Σκαφτούρο, που επίσης είχε κατηγορηθεί για ανάμειξη σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων (μέσω πρατηρίων ιδιοκτησίας του) και είχε δολοφονηθεί τη Δευτέρα του Πάσχα στα Σκούρτα.

 

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση