HomePost ItΒαρδάκης: «Πλήρης απαξίωση των Υπουργείων προς το εργαστήριο τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης»

Βαρδάκης: «Πλήρης απαξίωση των Υπουργείων προς το εργαστήριο τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης»

Παρέμβαση στη Βουλή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αποκατάσταση του εργαστηρίου τοξικολογίας και εγκληματολογικής χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, προχώρησαν 20 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Συγκεκριμένα, επανακατατίθεται η από 3/5/2022 Ερώτηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφορικά με την αποκατάσταση του εργαστηρίου τοξικολογίας και εγκληματολογικής χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, θέμα εξαιρετικής σπουδαιότητας, τόσο για την Περιφέρεια Κρήτης, όσο και Πανελλαδικά, καθώς μέχρι και σήμερα παραμένει αναπάντητη.

Την Τρίτη 26 Απριλίου 2022, στελέχη του εργαστηρίου τοξικολογίας και εγκληματολογικής χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, επιστρέφοντας στην εργασία τους μετά τις αργίες του Πάσχα, αντίκρισαν πλημμυρισμένο και ολοσχερώς κατεστραμμένο το εργαστήριο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τεχνικών, η ζημιά οφείλεται σε διαρροή στο σύστημα πυρασφάλειας.

Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη, καθώς το εργαστήριο είχε υπερσύγχρονα μηχανήματα. Και δεν είναι μόνο ο εξοπλισμός, αλλά και όσα δημιουργήθηκαν σε διάστημα 35 ετών, το στήσιμο και όλες οι καινοτομίες. Επιπρόσθετα, τη δεδομένη στιγμή θα διακοπούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

«Είναι επιτακτική ανάγκη για φοιτητές, ασθενείς και για όλη την κοινότητα η άμεση αποκατάστασή του τοξικολογικού εργαστηρίου, το οποίο ήταν υπερσύγχρονο, παγκοσμίως αναγνωρισμένο και  παρείχε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι την σπουδαιότητα αποκατάστασης τόσο του μηχανολογικού εξοπλισμού του, όσο και της κτιριακής υποδομής του εργαστηρίου τοξικολογίας και εγκληματολογικής χημείας της Ιατρικής Σχολής. Είναι απαράδεκτο το γεγονός να μην μπαίνουν τα αρμόδια Υπουργεία στον κόπο να απαντήσουν σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.», υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης.

Για τους λόγους αυτούς  οι ερωτώντες βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στην έκτακτη χρηματοδότηση του πανεπιστημιακού ιδρύματος προς αποκατάσταση των ζημιών και την επαναλειτουργία του εργαστηρίου τοξικολογίας και εγκληματολογικής χημείας της Ιατρικής Σχολής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση