HomeΚΡΗΤΗΕκδήλωση με θέμα «Εργασιακές συνθήκες και επισφάλεια στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση»

Εκδήλωση με θέμα «Εργασιακές συνθήκες και επισφάλεια στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση»

Την Παρασκευή 24 Ιούνη στις 18.30 στο πάρκο Γεωργιάδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σύλλογος Ερευνητών/τριών και Εργαζόμενων στην Έρευνα Ηρακλείου (Σ.Ε.Ε.Ε.Η.) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών συνδιοργανώνουμε εκδήλωση με θέμα «Εργασιακές συνθήκες και επισφάλεια στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση», την Παρασκευή 24 Ιούνη στις 18.30 στο πάρκο Γεωργιάδη.
afisa_24-06-22_georgiadi_mk
Η ανακοίνωση από το Σύλλογο Ερευνητών/Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου αναφέρει:

«Όπως και σε μια σειρά κλάδων, επισφάλεια κι ελαστικές σχέσεις εργασίας αποτελούν κυρίαρχα χαρακτηριστικά της εργασιακής πραγματικότητας που βιώνουμε οι εργαζόμενοι στην έρευνα. Οι δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις, τα μπλοκάκια και η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία θεωρούνται δεδομένα για όσους και όσες μπαίνουν στο χώρο της έρευνας.

Το παζλ στην περίπτωση του κλάδου της έρευνας, έρχεται να συμπληρώσει το μοντέλο των υποτροφιών, το οποίο εγκλωβίζει σημαντικό κομμάτι συναδέλφων σε μια συνθήκη μη αναγνώρισης της εργασιακής τους ιδιότητας, αφήνοντάς τους ανασφάλιστους με αποτέλεσμα τα χρόνια της υποτροφίας να μην αναγνωρίζονται ως χρόνια προϋπηρεσίας. Χαρακτηριστική η περίπτωση υποψήφιας διδακτόρισσας, μέλους του ΣΕΕΕΗ, από την οποία το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) απαιτεί την επιστροφή του ποσού της υποτροφίας γιατί καθυστέρησε να ολοκληρώσει το διδακτορικό της.

Κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει όμως στον κλάδο! Ενδεικτικά παραδείγματα της τάσης των εργαζομένων για οργάνωση και δράση είναι η ίδρυση του Πανελλαδικού Σωματείου στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) και η πρώτη πανελλαδική απεργία στο χώρο της έρευνας στις 17 Μαΐου.

Αναγνωρίζουμε πως δεν μπορούμε να ανατρέψουμε ωστόσο το νόμο Χατζηδάκη και την εργασιακή δυστοπία που έχει διαμορφωθεί, αν δε σημάνει μια άλλη κατάσταση για το εργατικό κίνημα συνολικά. Γι΄ αυτό και στην ημερίδα μας θα συμμετέχουν επίσης το παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ), ώστε να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο κι εργαζόμενη να έρθει λοιπόν, να συζητήσουμε για το πώς μπορούν τα πράγματα να πάνε αλλιώς.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό, λαϊκό γλέντι με τους: : Κανακάκη Αλέξανδρο στα πνευστά και στο λαούτο, Καπιζιώνη Παναγιώτη στο μπουζούκι, Παπανικολάου Χριστόφορο στην κιθάρα και Πολυζωάκη Θέμη στο βιολί.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την κάλυψη των δικαστικών της συναδέλφισσας ενάντια στο Ι.Κ.Υ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση