HomePost ItΣτην πορεία και στην εκδήλωση στο Ηράκλειο ενάντια στο νέο ν/σχ της ΝΔ που βάλλει ενάντια στα ΑΕΙ ο Νίκος Ηγουμενίδης

Στην πορεία και στην εκδήλωση στο Ηράκλειο ενάντια στο νέο ν/σχ της ΝΔ που βάλλει ενάντια στα ΑΕΙ ο Νίκος Ηγουμενίδης

Στην πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το παρών μαζί με φοιτητές και διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ της Κρήτης έδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης κατά την χθεσινή εκδήλωση ενημέρωσης για το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που βάλλει για μια ακόμη φορά ενάντια στη δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση. Ο Νίκος Ηγουμενίδης συμμετείχε και στη συγκέντρωση εργαζομένων και φοιτητών ΑΕΙ Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας και στην πορεία μέχρι την Λότζια, ενώ επίσης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που ακολούθησε στην Λότζια για την ενημέρωση των πολιτών για το Νέο Νομοσχέδιο.

Μέσα από τον χαιρετισμό του ο Νίκος Ηγουμενίδης ανέδειξε πτυχές του νομοσχεδίου που στοχεύει στη συρρίκνωση και απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων. «Ο διακαής πόθος του κ. Μητσοτάκη είναι να προλάβει λίγο πριν «αποδράσει» να έχει κάνει τη χάρη στα ιδιωτικά κολλέγια, στις ιδιωτικές σχολές, στις μεγάλες πολυεθνικές που θέλουν κατευθυνόμενη έρευνα. Πασχίζει να προλάβει να προχωρήσει τη συρρίκνωση της δημόσιας και δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης. Δεν θα το επιτρέψουμε», ανέφερε ο βουλευτής.

Όπως είπε ο βουλευτής, «ο στόχος είναι να πληγεί η «δημοκρατία» μέσα στο Πανεπιστήμιο. Βάλλονται μέσα από το νομοσχέδιο βασικές δημοκρατικές λειτουργίες του Πανεπιστημίου, από την παρουσία και το ρόλο των φοιτητικών συλλόγων μέχρι την εκλογή των οργάνων του Πανεπιστημίου. Η Κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα. Τι εννοώ; Θυμίζω την καταστολή που έφτασε στο σημείο δολοφονικής ενέργειας απέναντι σε φοιτητή από ευθεία βολή κρότου λάμψης. Θυμίζω την πανεπιστημιακή αστυνομία που με υπέρογκα ποσά που διαθέτει από τον Κρατικό Προϋπολογισμό θέλει αυτές τις μέρες να επιβάλει μέσα στο Πανεπιστήμιο», σημείωσε ο βουλευτής, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει εν μέσω θέρους την ψήφισή του και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαιτεί από τωρα την απόσυρση του νομοσχεδίου που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση