HomePost ItΧάος στις μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων επαγγελματικών αυτοκινήτων με την ασφαλιστική ενημερότητα

Χάος στις μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων επαγγελματικών αυτοκινήτων με την ασφαλιστική ενημερότητα

Στη Βουλή το θέμα με Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις μεταβιβάσεις επαγγελματικών αυτοκινήτων και αυτοκινήτων Δ.Χ. με το αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή 25 ακόμη Βουλευτών.

«Οι παρερμηνείες στην μεταβίβαση μεταχειρισμένων επαγγελματικών αυτοκινήτων και η ανομοιόμορφη εφαρμογή των κείμενων διατάξεων, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσχέρεια που μαστίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες επαγγελματίες, πωλητές και αγοραστές» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η εδραίωση αισθημάτων ασφαλείας και δικαίου, όπως και η στήριξη του κλάδου πώλησης μεταχειρισμένων επαγγελματικών οχημάτων, που μαστίζεται από κρίση με την βιωσιμότητά του να διαγράφεται αβέβαιη, πρέπει να αποτελούν βασική προτεραιότητας της Πολιτείας. Γι’ αυτό και ζητάμε συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις από τους Υπουργούς, ενώ είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πιέζουμε, μέχρι να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις.».

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τους Υπουργούς σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν για να επιλυθεί το ζήτημα της παρεμπόδισης εκατοντάδων μεταβιβάσεων μεταχειρισμένων επαγγελματικών οχημάτων ως απόρροια της παρερμηνείας των διατάξεων, καθώς και για το τι σκοπεύουν να πράξουν, ώστε να διευκολυνθεί η δυνατότητα πώλησης επαγγελματικών οχημάτων από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση