HomeΚΡΗΤΗΖητούν λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης των εργαζομένων του αεροδρομίου Ηρακλείου

Ζητούν λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης των εργαζομένων του αεροδρομίου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη στάθμευση των εργαζομένων του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ζητά από τις εταιρίες να καλύψουν το κόστος μεταφοράς των εργαζομένων ως πρώτη κίνηση ενώ το θέμα θα τεθεί στο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου χαιρετίζει την πρωτοβουλία των συναδέλφων εργαζομένων στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» για νέα επιστολή διαμαρτυρίας αναφορικά με το ζήτημα της στάθμευσης.

Η κατάσταση πάει να γίνει ακόμα πιο αφόρητη, αφού μάλιστα φαίνεται ότι λίγες εβδομάδες μετά την αύξηση της τιμής του parking από την δημοτική επιχείρηση ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., ο Δήμος Ηρακλείου πάει να εκμεταλλευτεί επιχειρηματικά ακόμα έναν χώρο στάθμευσης, αυτόν που βρίσκεται απέναντι από την ΣΕΑΠ, καθώς όπως γράφει και η ανακοίνωση των εργαζομένων ενημερώθηκαν ότι αυτό θα φιλοξενεί ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα!!! Την ίδια ώρα που οι τιμές στα καύσιμα έχουν πάει στα ύψη, που τα δρομολόγια στην αστική συγκοινωνία βολεύουν πολύ λίγους και ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα βασικά, ο Δήμος βρίσκει έναν ακόμη τρόπο για να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Μάλιστα τους ενημέρωσαν ότι σε περίπτωση που παρκάρουν στο χώρο απέναντι από την ΣΕΑΠ, αυτό θα γίνεται με δική τους ευθύνη, καθώς θα τους σηκώνει μηχάνημα το όχημα και θα πρέπει να πληρώσουν 280 ευρώ!!!

Όλα αυτά σαφώς δεν πρέπει να θεωρούνται κεραυνός εν αιθρία για το σύνολο του λαού του Ηρακλείου. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ενίσχυσης της ανταποδοτικής λειτουργίας των δήμων και της παραπέρα ενίσχυσης της επιχειρηματικής τους δράσης. Ωστόσο, αυτό έρχεται να μετατρέψει ένα ακόμα βασικό δικαίωμα, το οποίο είναι η ανάγκη για δωρεάν μετακίνηση από και προς τον χώρο δουλειάς, σε είδος πολυτελείας.

Το σωματείο μας μπροστά στο οξυμένο αυτό πρόβλημα ζήτησε αμέσως συνάντηση με τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο, όπως και τη διοίκηση του αερολιμένα, πρόταση η οποία απορρίφθηκε.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να κινητοποιηθούν πλάι στο σωματείο τους, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, που εδώ και χρόνια έχει αναδείξει το ζήτημα της δωρεάν στάθμευσης για τους εργαζόμενους του αεροδρομίου, όπως και του φράγματος του Αποσελέμη που αξιοποιούν τον ίδιο χώρο στάθμευσης. Είναι πραγματική κοροϊδία, την ίδια ώρα που οι αριθμοί μιλάνε για μια χρονιά ανάλογη του 2019 σε τουριστική κίνηση, οι ανάγκες των εργαζομένων να καλύπτονται όλο και λιγότερο. Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να παλέψουν για:

· Κάλυψη του κόστους μετακίνησης για τους εργαζόμενους του αεροδρομίου από τις εταιρείες. Δωρεάν στάθμευση στο δημοτικό πάρκινγκ.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου θα θέσει το ζήτημα της στάθμευσης των εργαζομένων του αεροδρομίου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καλούμε τους συναδέλφους στο πλευρό του σωματείου να δώσουν δυναμικό παρόν!

Διαφήμιση
Διαφήμιση