HomeHL-GreeceΝίκος Ανδρουλάκης: Οι εκλογές θα είναι μάχη για τρεις

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι εκλογές θα είναι μάχη για τρεις

“Διμέτωπη” επίθεση στους Μητσοτάκη-Τσίπρα μιλώντας στα Γιαννιτσά. “Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως πρωταγωνιστής”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Κοινή στρατηγική εναντίον μας” επειδή “το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε δυναμικά ως πρωταγωνιστής”, καταλόγισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Μιλώντας στα Γιαννιτσά τήρησε σταθερά τις ίσες αποστάσεις απέναντι στα δύο κόμματα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν απαντά στο ερώτημα “με ποιους θα συνεργαστεί” μετά τις εκλογές.

Κατηγορία που προκάλεσε… απορία στην Κουμουνδούρου, αφού το κάλεσμα για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας έχει σταλεί εδώ και πολύ καιρό στην Χ. Τρικούπη, που αποτελεί τον βασικό αποδέκτη, ενώ επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση εντός κι εκτός Βουλής.

Σε ιδιαίτερα επιθετικό τόνο, ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για “ταυτόσημα επιχειρήματα” των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα εναντίον του κόμματός του:

“Και ο ένας και ο άλλος έλεγαν μέχρι πριν από κάποιες εβδομάδες ότι κρύβομαι και δεν λέω με ποιους θα πάμε. Τι λένε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σε πολλαπλές τους συνεντεύξεις, στην ερώτηση τι θα κάνουμε με την κυβέρνηση της χώρας;

Ο ένας (σ.σ. ο κ.Μητσοτάκης) χθες απάντησε με αμετροέπεια ότι οι πρώτες εκλογές που επιβάλλει το Σύνταγμα είναι βατήρας. Όχι κύριε Μητσοτάκη δεν είναι βατήρας.

Σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή. Περιπέτεια είναι η περιπέτεια, που οδήγησες εσύ τη χώρα σε δυόμισι μήνες εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας στην ερώτηση με ποιους θα πάει, απάντησε μετά τη λαϊκή ετυμηγορία: «θα δούμε».

Άρα οι δύο τους έχουν το προνόμιο να επιλέξουν μετά τις εκλογές με ποιους θα πάνε, ενώ εμείς θα πρέπει να πούμε από σήμερα τι θα κάνουμε! Ε, όχι αυτός είναι παραλογισμός”.

Σε άλλο σημείο, δίνοντας “μαθήματα ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού”, όπως είπε, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για διχαστικό λόγο και τον κάλεσε να αποπέμψει τον Παύλο Πολάκη διότι “είναι δείγμα παρακμής του κοινοβουλευτικού ήθους”.

Στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τον κατηγόρησε προχθές για αλαζονεία, απάντησε ότι “το επόμενο βήμα είναι να με κατηγορήσει ως υπόδειγμα οικογενειοκρατίας”.

Κατόπιν τούτων, η κατακλείδα της ομιλίας του κ. Ανδρουλάκη ήταν: “Γι’ αυτό σας καλώ σε αυτόν τον αγώνα, ενωμένοι, δυνατά, μπροστά, να δώσουμε μαζί τη μάχη και να ανατρέψουμε έναν πολιτικό συσχετισμό ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας που διχάζει το λαό, δεν βοηθά έναν λογικό, δημόσιο, αξιοπρεπή διάλογο και δεν επιλύει τα μεγάλα εθνικά ζητήματα της χώρας”.

Μαρίνα Μάνη
euro2day.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση