HomeHL-GreeceΣοφία Μπεκατώρου για την αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας: «Μαύρη ημέρα, η κοινωνία μας δεν ήταν έτοιμη»

Σοφία Μπεκατώρου για την αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας: «Μαύρη ημέρα, η κοινωνία μας δεν ήταν έτοιμη»

Η Σοφία Μπεκατώρου για την αθώωση του 39χρονου προπονητή που κατηγορήθηκε για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριάς του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Μαύρη μέρα για την ελληνικό αθλητισμό». Αυτό δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου για την απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τον προπονητή που κατηγορήθηκε για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριάς του.

Το απόγευμα της Τρίτης (14/6), ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο αλλά το δικαστήριο τον απάλλαξε από την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησαν ο πρόεδρος του δικαστηρίου, μια σύνεδρος και ένας ένορκος, που ψήφισαν υπέρ της ενοχής του.

Από την πλευρά της, η Σοφία Μπεκατώρου είχε καταθέσει στη δίκη, χρησιμοποιώντας τον όρο «child grooming», μία μέθοδο αποπλάνησης ανηλίκων που βασίζεται κατ’ αρχάς στην εδραίωση συναισθηματικής σχέσης με το ανήλικο θύμα και της καλλιέργειας κλίματος εμπιστοσύνης με τα οικεία του πρόσωπα.

Σοφία Μπεκατώρου: «Μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Στο μεταξύ, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον προπονητή, η Σοφία Μπεκατώρου έκανε την πρώτη της τοποθέτηση μέσω του προφίλ της στο Instagram, όπου ανέβασε ένα βίντεο και έγραψε: «Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι. Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου».

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και μια μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Το γεγονός όμως, ότι ο εισαγγελέας, ο πρόεδρος της αίθουσας, οι αρχαιότεροι των δικαστών κι ένας ένορκος έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο τουλάχιστον δίνει μια ελπίδα ότι αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή μνα καταφέρουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που δεν μένουμε στο θέαμα αλλά βλέπουμε την ουσία», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου στο βίντεο που δημοσίευσε.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση