HomeHL-WorldΦυσικό αέριο: Μία ανακοίνωση της Gazprom εκτίναξε τις τιμές κατά 18,7%

Φυσικό αέριο: Μία ανακοίνωση της Gazprom εκτίναξε τις τιμές κατά 18,7%

«Φωτιά»  και το πετρέλαιο, στα 125 δολάρια το βαρέλι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκτινάχθηκαν οι τιμές του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, με άνοδο 18,7%, σε επίπεδα λίγο κάτω από τα 100 ευρώ ανα MWh μετά από την ανακοίνωση της Cazprom ότι μείωσε για «τεχνικούς λόγους» κατά 40% την ροή αερίου στον κύριο αγωγό Nordstream προς την Γερμανία.

Ειδικότερα, η ρωσική εταιρεία ανακοίνωσε ότι μείωσε κατά περισσότερο του 40% τη δυναμικότητα της αποστολής φυσικού αερίου προς το Βερολίνο, καθώς ο γερμανικός όμιλος Siemens δεν εξήγαγε προς την Ρωσία αναγκαίο εξοπλισμό.

«Οι παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream δεν μπορούν να διασφαλισθούν παρά μέχρι το επίπεδο των 100 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως, έναντι των προβλεπόμενων 167 κυβικών μέτρων ημερησίως», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Gazprom που αναρτήθηκε στο Telegram.

Μάλιστα, αμέσως μετά από την ρωσική ανακοίνωση – που συνέπεσε με το κλείσιμο για ένα τρίμηνο ενός σημαντικού τερματικού σταθμού εξαγωγής αερίου στις ΗΠΑ – οι τιμές στην ευρωπαϊκή αγορά ανέβηκαν πάνω από τα 100 δολάρια ανά MWh, με άνοδο πάνω από 21% και με σημαντικές συναλλαγές.

Σημαντική άνοδο κατά 2,26%, στα επίπεδα των 125 δολαρίων ανά βαρέλι, καταγράφεται και για το πετρέλαιο τύπου Brent.

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση