HomePost ItΦορείς Κοινωνικής Οικονομίας: Στη Βουλή η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων μελών και εργαζομένων

Φορείς Κοινωνικής Οικονομίας: Στη Βουλή η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων μελών και εργαζομένων

Παρέμβαση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων μελών και εργαζομένων σε Φορείς Κοινωνικής Οικονομίας, οι οποίοι εξοστρακίζονται από τη νυν Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΟΑΕΔ), αναδεικνύει με την κατάθεση σχετικής επιστολής της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων ΚΑλΟ, ως Κοινοβουλευτικής Αναφοράς προς τον το Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Ένωσης, που εκπροσωπεί 185 μέλη, με την ψήφιση του νόμου για την αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ, οι Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ή αλλιώς Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις ή αλλιώς ΚοινΣΕπ), εξοστρακίζονται από τον ΟΑΕΔ και νυν Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Αυτό συμβαίνει κατά παράβαση του νόμου 4430/2016 όπου ορίζει ότι τα μέλη της Κοιν.Σ.Επ. μπορεί να είναι και εργαζόμενοί της, με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Τονίζεται επίσης το γεγονός ότι με το νέο νόμο, Φορείς Κοινωνικής Οικονομίας που απασχολούν ικανό αριθμό ατόμων από ευάλωτες ομάδες βρίσκονται αντιμέτωποι με την στέρηση ενός θεμελιώδους δικαιώματος ένταξης και κάλυψης από τον αρμόδιο φορέα, σύμφωνα με τις ασφαλιστικές εισφορές που νομίμως και υποχρεωτικώς καταβάλουν.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ζητάει απάντηση από τον Υπουργό, σχετικά με το αν προτίθεται να ικανοποιήσει αυτό το δίκαιο αίτημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση