HomeHL-GreeceΠαραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο Νίκος Παππάς – Χρήστος Καλογρίτσας

Παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο Νίκος Παππάς – Χρήστος Καλογρίτσας

Το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της Εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη. Ποιες είναι οι κατηγορίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου παραπέμπεται αμετάκλητα για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016 ο πρώην Υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς .

Συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος που φέρεται να έχει τελέσει ο κ. Παππάς.

 Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει καταγγείλει, ότι η σύμβαση με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και καταρτίστηκε για να μπορέσει να εισέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η εταιρεία του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογρίτσας είχε καταγγείλει στη Βουλή, αλλά και ενώπιον της Δικαιοσύνης, ότι προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, με την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, έλαβε 3 εκατ. ευρώ από επιχειρηματικό κολοσσό για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή κάποιου στον διαγωνισμό.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς, από την πρώτη στιγμή αρνείται τα όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ενώ έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε ακυρωθεί ο σχετικός νόμος για τις τηλεοπτικές άδειε, ενώ οι δημοσιογραφικές διαρροές από τις κεκλεισμένων των θυρών διασκέψεις των δικαστών του ΣτΕ στην υπόθεση αυτή, είχαν οδηγήσει -όπως ο ίδιος είχε ισχυριστεί- σε παραίτηση τον τότε πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση