HomeHL-WorldΟυκρανία: Νέος μαζικός τάφος με αμάχους ανακαλύφθηκε κοντά στην Μπούκα, λέει το Κίεβο

Ουκρανία: Νέος μαζικός τάφος με αμάχους ανακαλύφθηκε κοντά στην Μπούκα, λέει το Κίεβο

Στο χωριό Μιρότσκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για νέα φρικιαστικά ευρήματα κάνουν λόγο οι αρχές στην Ουκρανία. Σύμφωνα με ό, τι έχουν ανακοινώσει, τάφος με πτώματα αμάχων βρέθηκε κοντά στην Μπούκα στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά σορούς που βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μιρότσκε, με τους περισσότερους να έχουν δεμένα τα χέρια τους, ενώ στα πόδια τους είχαν δεχθεί σφαίρες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αστυνομίας στην περιοχή του Κιέβου, Αντρέι Νιεμπίτοφ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και θα γίνει ταυτοποίηση των σορών. Στη συνέχεια θα γίνει έρευνα και για εγκλήματα πολέμου.

Εν τω μεταξύ, περίπου 1.200 πτώματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους, δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας στην Ουκρανία, Ιχόρ Κλιμένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πραγματοποιούνται έρευνες για τον θάνατο 12.000 Ουκρανών. Περίπου το 75% είναι άνδρες, το 2% είναι παιδιά και οι υπόλοιπες είναι γυναίκες.

Ο Κλιμένκο τόνισε ότι 116 άνθρωποι είχαν θαφτεί σε ένα μαζικό τάφο στην Μπούκα. Άλλοι τάφοι περιείχαν πέντε ή επτά σορούς.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση