HomeΚΡΗΤΗ7η ΥΠΕ Κρήτης: «14 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη»

7η ΥΠΕ Κρήτης: «14 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη»

«Δώσε Αίμα, Σώζε ζωές»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Παγκόσμια Ήμερα Εθελοντή Αιμοδότη εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η παγκόσμια αυτή ήμερα καθιερώθηκε για να ευχαριστήσει και να τιμήσει τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι διακατέχονται από υψηλά αισθήματα αλτρουισμού και συμβάλουν με την πράξη τους στη διάσωσης της ανθρώπινης ζωής και στη βελτίωση της ποιότητας των ασθενών που χρήζουν μετάγγισης .

Φέτος η καμπάνια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας φέρει ως κύριο μήνυμα «Η δωρεά αίματος είναι μια πράξη αλληλεγγύης, γίνε συμμέτοχος στην προσπάθεια και σώσε ζωές».

Στόχος της καμπάνιας είναι να ευχαριστήσει και να τιμήσει τους εθελοντές αιμοδότες, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει εντονότερα την κοινή γνώμη για την ανάγκη της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας, να τονίσει την ανάγκης για αδιάλειπτη εθελοντική προσφορά αίματος σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και να αναδείξει και να προωθήσει τις αξίες της εθελοντικής αιμοδοσίας για την ενίσχυση της κοινοτικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης προγραμματίζει, το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, να ευχαριστήσει και τιμήσει τους εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι για πολλά έτη και συστηματικά δίνουν αίμα και οι οποίοι αποτελούν τη βάση της παροχής ασφαλούς αίματος στον τόπο μας προσφέροντας ανιδιοτελώς ένα πολύτιμο δώρο ζωής.

Στην τιμητική αυτή εκδήλωση θα βραβευτούν και οι Σύλλογοι Εθελοντών της Κρήτης για την πολύτιμη συμβολή τους στη διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Όλοι μαζί μπορούμε να διαδώσουμε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και να σφυρηλατήσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη στην υγειονομική μας περιφέρεια

«Δώσε Αίμα, Σώζε ζωές»

aimodoths

Διαφήμιση
Διαφήμιση