HomePost ItΒαρδάκης: «Διαφήμιζαν συντάξεις με ένα κλικ και έκαναν λάθος υπολογισμό σε πάνω από 600.000 συντάξεις»

Βαρδάκης: «Διαφήμιζαν συντάξεις με ένα κλικ και έκαναν λάθος υπολογισμό σε πάνω από 600.000 συντάξεις»

Κατάθεση Ερώτησης 52 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την κατάθεση Ερώτησης 52 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για τον λανθασμένο υπολογισμό εκατοντάδων χιλιάδων συντάξεων, ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

«Καταθέσαμε Ερώτηση προς τον κ. Χατζηδάκη, με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, για να μας ενημερώσει ο κ. Υπουργός πώς σκοπεύει να βάλει τάξη στο μπάχαλο που δημιούργησε με τον υπολογισμό των συντάξεων.
Είχαμε ακούσει για συντάξεις με ένα κλικ, για μηδενισμό των εκκρεμών συντάξεων και άλλες πολλές και βαρύγδουπες δηλώσεις από την κυβέρνηση, αλλά τελικά το αποτέλεσμα ήταν για μια ακόμη φορά να εστιάσουν στην επικοινωνία και προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην ουσία.
Όπως ανακοίνωσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, ο e-ΕΦΚΑ προχώρησε στην πρώτη επίσημη διόρθωση κύριας σύνταξης, λόγω λάθος επανυπολογισμού του πρόσθετου ασφάλιστρου, δικαιώνοντας όσους συνταξιούχους, είχαν προσφύγει με εξώδικο στις αρμόδιες υπηρεσίες του.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχουν πάνω από 600.000 αντίστοιχες περιπτώσεις λανθασμένου επανυπολογισμού κύριων συντάξεων, αποδεικνύοντας την ανευθυνότητα και την προχειρότητα με την οποία διαχειρίζεται η Κυβέρνηση τον υπολογισμό των κύριων συντάξεων. Το “επιτελικό” κράτος των “αρίστων”, λειτουργώντας για άλλη μια φορά κυρίως επικοινωνιακά, προχώρησε σε λανθασμένο υπολογισμό χιλιάδων συντάξεων προκειμένου να πανηγυρίσουν την “επιτυχή” μείωση των εκκρεμών συντάξεων, αδιαφορώντας για μία από τις πλέον ευάλωτες και αδύναμες κοινωνικές ομάδες, τους συνταξιούχους.
Για τους λόγους αυτούς καλούμε τον κ. Χατζηδάκη να απαντήσει αν προτίθεται να δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του e- ΕΦΚΑ να διορθώσουν το λάθος τους και να αποδώσουν σωστά τις κύριες συντάξεις στους δικαιούχους και αν θα δοθούν αναδρομικά τα ποσά του λανθασμένου επανυπολογισμού από 1/1/2019 έως σήμερα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση