HomeHL-WorldΕξαφάνιση στον Αμαζόνιο: Εντοπίστηκαν τα πτώματα του δημοσιογράφου και του ειδικού ιθαγενών, δεμένα σε δέντρο

Εξαφάνιση στον Αμαζόνιο: Εντοπίστηκαν τα πτώματα του δημοσιογράφου και του ειδικού ιθαγενών, δεμένα σε δέντρο

Οι δύο άνδρες είχαν δεχτεί απειλές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έπειτα από μία εβδομάδα ερευνών, βρέθηκαν οι σοροί των δύο ανδρών που αγνοούνταν στον Αμαζόνιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ βραζιλιάνικων ΜΜΕ, τα πτώματα ανήκουν στους δύο αγνοούμενους, τον Βρετανό δημοσιογράφο Ντομ Φίλιπς και τον ειδικό σε θέματα που αφορούν τους αυτόχθονες της περιοχής, Μπρούνο Περέιρα.

Ο πρέσβης της Βραζιλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο γνωστοποίησε την είδηση στην οικογένεια του Φίλιπς κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, νωρίς τη Δευτέρα.

Δεμένα σε ένα δέντρο βρέθηκαν τα δύο πτώματα στον Αμαζόνιο

«Είπε ότι ήθελε να μάθουμε ότι… είχαν βρει δύο πτώματα», ανέφερε ο Πολ Σέργουντ, ο κουνιάδος του Φίλιπς.

«Δεν περιέγραψε την τοποθεσία και απλώς είπε ότι ήταν στο τροπικό δάσος και ότι ήταν δεμένοι σε ένα δέντρο και δεν είχαν ακόμη αναγνωριστεί».

Την Κυριακή εντοπίστηκαν αντικείμενα που ανήκαν στους δύο αγνοούμενους, κοντά σε ένα ποτάμι. Μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν ήταν μια κάρτα με το όνομα του Περέιρα, μια τσάντα με ρούχα που ανήκαν στον Φίλιπς, αλλά και μπότες των δύο ανδρών.

Το ρεπορτάζ των βραζιλιάνικων ΜΜΕ αναφέρει ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές ότι πρόκειται για τα πτώματα των δύο αγνοούμενων.

Εξαφάνιση στον Αμαζόνιο: Οι δύο άνδρες είχαν δεχτεί απειλές

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο άνδρες θεάθηκαν για τελευταία φορά στις 5 Ιουνίου, να κινούνται κοντά στο ποτάμι όπου βρέθηκαν τα πτώματα.

Οι δύο άνδρες βρίσκονταν στον Αμαζόνιο για ένα ρεπορτάζ, σε περιοχή της ζούγκλας κοντά στα σύνορα με το Περού και την Κολομβία, όπου ζει μεγάλος αριθμός αυτοχθόνων πληθυσμών που δεν έχουν επαφή με τον εξωτερικό κόσμο. Η απομακρυσμένη, άγρια αυτή περιοχή έχει προσελκύσει τη δραστηριότητα συμμοριών που διακινούν κοκαΐνη, αλλά και παράνομους ανθρακωρύχους και κυνηγούς, μεταξύ άλλων.

Ομάδες με δραστηριότητα στην περιοχή λένε ότι και οι δύο άνδρες είχαν δεχθεί απειλές για το έργο τους, με το οποίο υποστήριξαν τα δικαιώματα των ιθαγενών στην περιοχή.

Ο Φίλιπς ζούσε στη Βραζιλία για περισσότερο από μια δεκαετία και ήταν συνεργάτης της εφημερίδας «Guardian».

Ο Περέιρα ήταν ειδικός σε απομονωμένες φυλές στον Αμαζόνιο και πραγματοποιούσε έρευνα στην περιοχή, για ένα βιβλίο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση