HomeHL-SportsΕλλάδα-Κόσοβο 2-0: Πρώτη και καλύτερη-Video-

Ελλάδα-Κόσοβο 2-0: Πρώτη και καλύτερη-Video-

Με γκολ του Γιακουμάκη και του Μάνταλου η Εθνική πέτυχε τέταρτη συνεχόμενη νίκη στην 3η κατηγορία του Nations League και κατέκτησε την πρώτη θέση του 2ου ομίλου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H αήττητη πορεία της Εθνικής ομάδας συνεχίστηκε και απέναντι στο Κόσοβο και με το γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη, η ελληνική ομάδα πέτυχε το «4Χ4», κατέκτησε την πρώτη θέση του 2ου ομίλου στην League C, ανέβηκε κατηγορία και θα συμμετάσχει στην League B του επόμενου Νations League.

Παράλληλα, θα διεκδικήσει την πρόκριση της στην τελική φάση του EURO 2024 μέσω των πλει οφ της League C, εκτός κι αν προκριθεί απευθείας από τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Υπεροχή χωρίς γκολ

Στο 17′ η Εθνική είχε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για να σκόραρε, ύστερα από ένα σουτ του Μπουχαλάκη (7′) και του Παυλίδη (12′). Ο Μπακασέτας σούταρε έξω από την περιοχή, με τον Μούριτς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης το Κόσοβο βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά ο Βλαχοδήμος την σταμάτησε.

Οι διεθνείς έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, με το πρέσινγκ που άρχιζε εκτός της μεγάλης περιοχής του Κοσσόβου, με αποτέλεσμα να έχει την κατοχή της μπάλας και να αναζητεί την δημιουργία διαδρόμων από τον άξονα, αλλά και παίζοντας από τα πλάγια με σέντρες του Τσιμίκα και του Μασούρα.

Στο 20′ ο Σιώπης έκανε ωραία ατομική ενέργεια, αλλα το σουτ του εκτός περιοχής κατέληξε άουτ, ενώ εφτά λεπτά αργότερα, στο πολύ καλό σουτ του Μπακασέτα η μπάλα είχε την ίδια κατάληξη, εκτός του δεξιού δοκαριού των Κοσσοβάρων.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Εθνικής, ήρθε στο 41′ και πάλι με τον Τάσο Μπακασέτα που βρέθηκε σε θέση βολής από τα πλάγια, αλλά δεν σούταρε εύστοχα, γιατί δεν “βρήκε” την μπάλα, όπως θα ήθε

Στο πρώτο 15λεπτο της επανάληψης, η Εθνική συνέχισε να μην έχει αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια και ο Πογέτ προχώρησε στην χρησιμοποίηση των Μάνταλου και Γιακουμάκη.

Η επιλογή του Ουρουγουανού τεχνικού πέτυχε διάνα. Από την σέντρα ακριβείας του Μάνταλου, ο Γιακουμάκης με κεφαλιά νίκησε τον Μούριτς και άνοιξε το σκορ στο 71′.

Οι διεθνείς σήκωσαν την φανέλα του άτυχου Δημήτρη Λημνιού που υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο προηγούμενο παιχνίδι με την Κύπρο και του αφιέρωσαν το πρώτο γκολ΄.

 Το παιχνίδι διακόπηκε για 7 λεπτά επειδή λέιζερ από συγκεκριμένο σημείο της εξέδρας παρενοχλούσε στο πρόσωπο των παικτών του Κοσόβου, ενώ πετάχτηκαν καθίσματα και φωτοβολίδες στην πλευρά της εξέδρας που βρίσκονταν οι 300 Κοσοβάροι εκδρομείς.

Μέχρι το τέλος του αγώνα (8 λεπτά καθυστερήσεων) η Εθνική έκανε διαχείριση χρόνου και κατοχής της μπάλας, χωρίς να απειληθεί και με το γκολ του Μάνταλου στο 98′, η ελληνική ομάδα έβαλε το “κερασάκι” σε μια όμορφη βραδιά του ελληνικου ποδοσφαίρου στο Πανθεσσαλικό στάδιο με τους Έλληνες φιλάθλους να πανηγυρίζουν. Όμορφη στιγμή ο εναγκαλισμός του Πογέτ στον Λημνιό που σήκωσε τις πατερίτσες του για να πανηγυρίσει

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Μπακασέτας (85′ Γιαννούλης), Σιώπης, Μπουχαλάκης (76′ Κουρμπέλης), Χατζηγιοβάνης (46′ Μάνταλος), Παυλίδης (58′ Γιακουμάκης), Μασούρας (85′ Αλεξανδρόπουλος).

ΚΟΣΟΒΟ: Μούριτς, Ντομιγκόνι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Ρουντχάνι, Β. Μπερίσα, Μπουτίκι, Μουσλίγια (58′ Ιντρίζι), Ρασίτσα, Μουρίκι

.

Διαφήμιση
Διαφήμιση