HomeΚΟΣΜΟΣΟυαλός ισχυρίζεται ότι δεν του δίνουν δουλειά λόγω της εμφάνισής του: «Μου κλείσανε τη βιντεοκλήση»

Ουαλός ισχυρίζεται ότι δεν του δίνουν δουλειά λόγω της εμφάνισής του: «Μου κλείσανε τη βιντεοκλήση»

Εξαιτίας μιας παραμόρφωσης στο πρόσωπό του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Jay Short, με 20ετή εμπειρία του, ακούει να του λένε ως αρέσει το βιογραφικό του, ωστόσο στις συνεντεύξεις των κόβουν λόγω εμφάνισης.

Δεν είναι και το πιο σύνηθες, από την άλλη όμως δεν το αντιλαμβανόμαστε και για πρώτη φορά. Ένας 39χρονος Ουαλός όμως το λέει «ανοιχτά» ότι δεν μπορεί να βρει δουλειά εξαιτίας της εμφάνισής του. Νιώθει παραγκωνισμένος κοινωνικά, εξαιτίας μιας παραμόρφωσης στο πρόσωπό του.

Ο Jay Short, από το Νιούπορτ της Ουαλίας, ανέφερε ότι για χρόνια παλεύει με την εμφάνισή του, εξαιτίας της οποίας, όπως ισχυρίζεται έχει απορριφθεί πολλές φορές από θέσεις εργασίας, παρά το γεγονός ότι διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πρόσφατα είχε μια συνέντευξη για δουλειά για μια θέση σε μια εταιρεία στην οποία είχε κάνει αίτηση στο παρελθόν και είπε ότι οι διευθυντές προσλήψεων ήταν εντυπωσιασμένοι με το βιογραφικό και την εμπειρία του. Ωστόσο, ο Jay λέει ότι όταν κάνανε συνέντευξη μέσω βίντεο, τότε είδε την άρνηση στο πρόσωπό τους.

Και σα να μην έφτανε αυτό; «Ολοκλήρωσαν την κλήση», είπε ο Jay. Αργότερα έλαβε ένα μήνυμα που τον συμβούλευε ότι η εταιρεία δεν θα προχωρούσε περαιτέρω την αίτησή του.

«Ρώτησα “γιατί” και μου απάντησαν ότι μου είχαν πάρει συνέντευξη ξανά για μια θέση στην εταιρεία στο παρελθόν».

Ο Jay πιστεύει πως τον απορρίπτουν εξαιτίας της εμφάνισής του, καθότι διαθέτει 20ετή εμπειρία στη φιλοξενία και σε εκδηλώσεις: «Πέρυσι το καλοκαίρι πήγα σε μια συνέντευξη όπου μου είπαν “μας αρέσει το βιογραφικό σου” και μου ζήτησαν να μιλήσουμε από κοντά. Όταν πέρασα από την πόρτα, κοιτούσαν τριγύρω και μιλούσαν με κάποιον άλλο. Ήρθαν στη συνέχεια κοντά μου και μού είπαν, «τελικά δώσαμε τη δουλειά». Δεν τους πίστεψα καθώς είχαμε μιλήσει πριν από μισή ώρα. Τις προηγούμενες μέρες, μου τηλεφωνούσαν για να σιγουρευτούν ότι θα τα πούμε και από κοντά».

Ο Jay ανέφερε μάλιστα πως «πηγαίνω ακόμα και σε αιτήσεις για δουλειά σε μπαρ, αλλά αυτό που ακούω είναι “δεν είσαι αυτό που ψάχνουμε”».

Παρά το γεγονός ότι η ουαλική κυβέρνηση στοχεύει να βοηθήσει τους εργοδότες να προσλαμβάνουν άτομα με αναπηρία, εν τούτοις, ο Jay πιστεύει ότι πολλές εταιρείες δεν το ακολουθούν.

gazzetta.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση