HomeΕΛΛΑΔΑΣυγκλονίζει η «Σταχτοπούτα των Παξών»: Με βίαζε ο πατριός μου και η μητέρα μου με χτυπούσε

Συγκλονίζει η «Σταχτοπούτα των Παξών»: Με βίαζε ο πατριός μου και η μητέρα μου με χτυπούσε

Οι στιγμές που βίωσε στα χέρια του πατριού της και της μητέρας αναβίωσαν στο Εφετείο Κέρκυρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πονεμένη ιστορία της 15χρονης «Σταχτοπούτας των Παξών» που για ενάμιση χρόνο βίωνε ψυχικό και σωματικό βιασμό μέσα στο ίδιο της το σπίτι από έναν μεσήλικα Αλβανό πατριό που εκτόνωνε πάνω της όσες διαστροφές φώλιαζαν στο αβυσσαλέο του μυαλό και μια μητέρα που την «τσάκιζε στο ξύλο» με τον πλάστη για να μαγειρεύει και να καθαρίζει, κάνοντας τα στραβά μάτια σε όλα όσα συνέβαιναν με θύμα το ίδιο της το παιδί και θύτη τον άνδρα της, αναβιώνει στο Εφετείο.

Το κορίτσι ένα κρύο βράδυ του 2017, άδειασε τη σχολική της τσάντα, πέταξε τα βιβλία στο πάτωμα και με όσα ρούχα χωρούσαν μέσα άνοιξε την πόρτα και εξαφανίστηκε από το χωριό. Πριν δραπετεύσει, άφησε πίσω της ένα γράμμα που έλεγε στους δυνάστες της να μην την αναζητήσουν. Μάλιστα διέγραψε και τον αριθμό της από τα κινητά τους τηλέφωνα για να σβήσει μια για πάντα την παλιά της ζωή, σε μια άτακτη φυγή που σήμανε και το φινάλε του δράματος που ζούσε.

«Πήγα στο δωμάτιο έβγαλα όλα τα βιβλία από την τσάντα και έβαλα μέσα όσα ρούχα χωρούσαν. Όταν ετοιμάστηκα και όσο η μαμά ήταν στο μπάνιο κι αυτός κοιμόταν, πήρα τα κινητά τους και διέγραψα τον αριθμό μου. Στη συνέχεια αφού έγραψα ένα γράμμα στη μαμά μου στο οποίο της ζητούσα να μη με ψάξει, ότι αυτός φταίει που φεύγω και να πει στον κόσμο ότι πήγα στην Αλβανία για να μη γίνουν ρεζίλι. Το άφησα στο τραπέζι στο καθιστικό και έφυγα. Δεν είχα ιδέα που να πάω. Ήθελα όμως να φύγω από κει. Δεν θέλω να ξαναγυρίσω ποτέ στη μαμά μου, γιατί όλα τα χρόνια που θυμάμαι τη μαμά μου ποτέ δεν με αγάπησε. Με μαλώνει, είναι σκληρή και δεν μου έδωσε ποτέ αγάπη. Ήμουν υπηρέτρια του σπιτιού τους, με έχει χτυπήσει πάρα πολλές φορές στην πλάτη και το κεφάλι και δυο – τρεις φορές με έχει χτυπήσει με τον πλάστη μαγειρικής σε σημείο που δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι», είχε πει μεταξύ άλλων το κορίτσι.

Ο Αλβανός πατριός καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε 17 χρόνια κάθειρξη, ενώ η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη και μαζί με την άλλη κόρη της που έχει αποκτήσει με τον δράστη ζει μόνιμα στην Καλαμάτα.

Η «Σταχτοπούτα των Παξών», παρέστη στο πρώτο δικαστήριο όπου βίωσε για δεύτερη φορά τον εφιάλτη όμως την Πέμπτη, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Κέρκυρας, δεν άντεξε να βιώσει και τρίτη φορά το μαρτύριο. Ενήλικη πλέον, έχει εξαφανιστεί και κανένας δεν γνωρίζει την τύχη της ενώ ο πατριός εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο κ. Αλέξανδρο Παπαιωαννίδη.

Δήλωσε την εξαφάνιση της στην Αστυνομία

Στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας Παξών περιγράφεται το σκηνικό που οδήγησε στο ξεσκέπασμα της υπόθεσης. «Στις 21:30 της 3ης Φεβρουαρίου 2017, η 15χρονη (μαθήτρια Β΄Γυμνασίου), μετά από διαπληκτισμό με τον 61χρόνο κατηγορούμενο πατριό της, αποχώρησε από την οικία της στους Παξούς Κέρκυρας, στην οποία συνοικεί με την μητέρα τον πατριό και την ανήλικη κόρη αυτων, κινούμενη προς άγνωστη κατεύθυνση.

Κατόπιν αυτού στις 8 το πρωί της 3 Φεβρουαρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Παξών ο κατηγορούμενος, εξεταζόμενος ενόρκως, δήλωσε την εξαφάνιση της. Αστυνομικοί του τμήματος, ενεργώντας αναζητήσεις, στην ευρύτερη περιοχή του νησιού των Παξών Κέρκυρας, εντόπισαν την 15χρονη και την οδήγησαν στο τμήμα.

Εξεταζόμενη σχετικώς, ερωτώμενη για τα αίτια της εξαφάνισης της, ανέφερε ότι αποχώρησε από την οικία, διότι κατά το τελευταίο διάστημα ενάμιση χρόνο μέχρι και την ημερομηνία της εξαφάνισης της, ο 61χρόνος, προέβαινε κατ’ εξακολούθηση σε ασελγείς προτάσεις, χειρονομίες και πράξεις σε βάρος της, ενώ η κατηγορούμενη μητέρα της, κατά το παρελθόν της ασκούσε η λεκτική και σωματική βία.

Κατά την πολύωρη και ενδελεχή εξέταση της, η παθούσα ανέφερε με κάθε λεπτομέρεια ότι από τον Ιανουάριο του έτους 2016 στους Παξούς και σε απροσδιόριστα χρονικά σημεία και εντός της χειμερινής περιόδου, ο κατηγορούμενος υποσχόμενος ανταλλάγματα, προέβαινε συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση σε άσεμνες πράξεις και προτάσεις που αφορούσαν την γενετήσια ζωή της θυγατέρας της κατηγορουμένης συζύγου του οι οποίες προσέβαλαν την αιδώ αυτής στο πεδίο της γενετήσιας ζωής της.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα, εντός κοινού υπνοδωματίου οικίας στην οποία ο κατηγορούμενος συγκατοικούσε με την ανήλικη παθούσα, εκμεταλλευόμενος άλλοτε την παρουσία της συζύγου του σε άλλο δωμάτιο της οικίας και άλλοτε την απουσία αυτής, υποσχόμενος ανταλλάγματα, προέβαινε σε ασελγείς προτάσεις που αφορούσαν την γενετήσια ζωή της ανήλικης, σε ασελγείς πράξεις και συγκεκριμένα σε θωπείες στα γεννητικά της όργανα και στην περιοχή του στήθους της, σε ασπασμούς στην στοματική κοιλότητα και στην περιοχή του στήθους της και (σ.σ αναφέρεται με λεπτομέρειες σε ολα οσα ανατριχιαστικά και οδυνηρά για το παιδί, διέπραττε).

Ακολούθως, εντός της ίδιας περιόδου και για χρονικό διάστημα δύο μηνών, σε συστηματική βάση και κατ’ εξακολούθηση ο κατηγορούμενος προέβαινε σε (σ.σ αναφέρονται οι πράξεις), εκμεταλλευόμενος ότι η σύζυγος του είχε εμπιστευτεί την ανήλικη προκειμένου να της παραδίδει μαθήματα οδήγησης.

Επιπροσθέτως, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και εντός της καλοκαιρινής περιόδου ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος άλλοτε την παρουσία της συζύγου τους σε άλλο δωμάτιο και άλλοτε την απουσία αυτής, παρουσία της ανήλικης θυγατέρας του ηλικίας έξι ετών, προέβαινε σε ασελγείς προτάσεις που αφορούσαν την γενετήσια ζωή της ανήλικης, σε ασελγείς πράξεις (σ.σ αναφέρεται στις ακραίες ενέργειες του Αλβανού πατριού στο κοριτσάκι).

Εν συνεχεία, από το Σεπτέμβριο του έτους 2016 έως και την 31 Ιανουαρίου 2017 σε συστηματική βάση και κατ’ εξακολούθηση, εντός του κοινού υπνοδωματίου της οικίας, υποσχόμενος ανταλλάγματα ο κατηγορούμενος συνεχίζει να προβαίνει σε ασελγείς προτάσεις που αφορούσαν την γενετήσια ζωή της ανήλικης, σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της (στις επόμενες γραμμές αναφέρονται λεπτομέρειες).

Παράλληλα, και σύμφωνα με την εξέταση της, η ανήλικη παθούσα ανέφερε ότι η κατηγορούμενη μητέρα της, σε μη προσδιορισμένο χρόνο και ως την 1η Φεβρουαρίου 2017 με συνεχή σκληρή συμπεριφορά εναντίον της, της ασκούσε συστηματικά σωματική βία, ενώ επιπροσθέτως προς συμμόρφωση της, την απειλούσε με βία προκαλώντας της τρόμο και ανησυχία.

Η ανήλικη, υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση ενώ οι δύο κατηγορούμενοι ομολόγησαν την συμμετοχή τους στην διάπραξη των αναφερόμενων αδικημάτων. Εξεταζόμενοι συμπληρωματικώς από την υπηρεσία μας ο πρώτος κατηγορούμενος, αρνήθηκε σε βάρος του τις αποδιδόμενες κατηγορίες ενώ η κατηγορούμενη μητέρα αποδέχτηκε ότι προέβαινε, σε χειροδικίες κατά το παρελθόν σε βάρος της ανήλικης κόρης της, κατόπιν αρνήσεώς αυτής να προβαίνει στην σχολική μελέτη της και σε παροχή βοήθειας στις οικιακές ανάγκες».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση