HomeHL-SportsΤάσος Μπακασέτας: “Υποχρέωση η πρώτη θέση, θα παίξουμε για τον Δημήτρη”

Τάσος Μπακασέτας: “Υποχρέωση η πρώτη θέση, θα παίξουμε για τον Δημήτρη”

Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με το Κόσοβο (12/06, 21:45) την πρωτιά στον όμιλο, αλλά και τον τραυματισμό του Δημήτρη Λημνιού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Τάσος Μπακασέτας αναφέρθηκε αρχικά στο ερχόμενο ματς με το Κόσοβο (12/06, 21:45).

Στη συνέχεια ο Έλληνας διεθνής ισχυρίστηκε ότι η “γαλανόλευκη” χρειάζεται να έχει διάρκεια, ενώ στο τέλος δε ξέχασε τον τραυματία Δημήτρη Λημνιό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την εικόνα της Εθνικής: Σαν ομάδα παρουσιαζόμαστε πιο έμπειροι. Είναι παιδιά με περισσότερες παραστάσεις κι είμαστε και πιο αποφασισμένοι μέσα στο γήπεδο. Παλεύουμε κάθε φορά για να κερδίσουμε και τα καταφέρνουμε. Το πιο σημαντικό είναι όμως η διάρκεια. Πρέπει να παλέψουμε για να σταθεροποιηθούμε σε αυτό το επίπεδο και να γυρίσει η Ελλάδα σε μεγάλη διοργάνωση”.

Για τα γκολ που πέτυχε και τους συμπαίκτες του: “Οι ατομικές διακρίσεις πάντα είναι ωραίες, αλλά χωρίς νίκη δεν έχουν νόημα. Φυσικά και είμαι χαρούμενος που έχω σκοράρει σε τρία παιχνίδια αλλά πιο χαρούμενος που συνδυάστηκαν με νίκες. Το έχω καταφέρει γιατί έχω πολύ καλούς συμπαίκτες. Η διάρκεια είναι το πιο σημαντικό οπότε θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο”.

Για τη θέση του παίζει:“Είναι ένα δυνατό στοιχείο που έχω ως ποδοσφαιριστής αλλά παίζει ρόλο και η θέση που επιλέγει να σε βάλει ο προπονητής. Αλλά αυτά είναι περισσότερο θέμα του πώς κινήσε μέσα στο γήπεδο και της κατάλληλης τοποθέτησης. Είναι δυνατό μου χαρακτηριστικό όταν βρίσκομαι εκεί νιώθω αυτοπεποίθηση για να σκοράρω και με τα δύο πόδια”.

Για την υποχρέωση της Εθνικής: “Για μένα δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, καθρέφτης είναι πάντα το γήπεδο. Εχουμε δείξει ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν χρειάζεται ούτε να τρελαινόμαστε, ούτε να το παίρνουμε χαλαρά. Άξια κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια, πρέπει όμως να ξέρουμε πού πατάμε. Είναι υποχρέωσή μας να τελειώσουμε πρώτη στον όμιλο.

Το ποδόσφαιρο αλλάζει οι διαφορές στις εθνικές ομάδες μικραίνουν. Είμαστε και αμυντική και επιθετική ομάδα. όλοι μαζί κάνουμε άμυνα και επίθεση. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ, θα μπορούσαμε στο τελευταίο να είχαμε βάλει και περισσότερα. Αμυντικά το έχουμε τερματήσει με μηδέν παθητικό, αλλά και επιθετικά τα πήγαμε καλά”.

Για την αμυντική λειτουργία: “Το πιο σημαντικό είναι η άμυνα στο ποδόσφαιρο. Αν δεν δεχτείς γκολ θα πάρεις έστω έναν βαθμό”.

Για τον σοβαρό τραυματισμό του Λημνιού: “Μετριάστηκε η χαρά μας, ήταν πολύ σημαντικός και είναι ακόμα εντός κι εκτός γηπέδου ο Δημήτρης. Δεν μπορείς όμως να αφήνεις τέτοια περιστατικά να σε ρίχνουν, πρέπει να δεις τη θετική πλευρά είναι ένα έξτρα κίνητρο για μας να του δώσουμε χαρά, θα δώσουμε τα πάντα και για τον Δημήτρη και ευελπιστούμε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί”.

Αν η Εθνική είναι παρέα: “Ανέκαθεν παίζει ρόλο η παρέα… ειδικά σε επίπεδο εθνικών ομάδων είναι ίσως το πιο σημαντικό. Είναι επιτυχία που το λέτε κι εσείς και το βλέπετε και στο γήπεδο”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση