HomeHL-TOPΑπολογείται ο εργοδότης για τον ξυλοδαρμό του εργαζόμενου επειδή ζητούσε τα δεδουλευμένα του

Απολογείται ο εργοδότης για τον ξυλοδαρμό του εργαζόμενου επειδή ζητούσε τα δεδουλευμένα του

Τον χτυπούσε με αλυσίδα ποδηλάτου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου Χανίων θα περάσει ο εργοδότης για τον ξυλοδαρμό του εργαζομενου του καθώς σύμφωνα με την καταγγελία, του ζητούσε τα δεδουλευμένα του.

Ο εισαγγελέας Χανίων του έχει ήδη ασκήσει ποινική δίωξη για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν την περασμένη Τρίτη όταν ο 24χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος εργαζόταν τις τελευταίες ημέρες τοποθετώντας πλακάκια σε οικοδομή των Χανίων, συναντήθηκε με τον 47χρονο εργοδότη του σε περιοχή της Κισσάμου.

Ο 24χρονος ξεκίνησε για άλλη μία φορά μία συζήτηση για το πότε θα πληρωθεί αφού κάθε φορά που ερχόταν η ώρα της πληρωμής του ο εργοδότης του έλεγε ότι δεν είχε χρήματα να του δώσει.

Ο εργαζόμενος όμως, μην αντέχοντας άλλο να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται, είπε στον 47χρονο ότι θα του κάνει μήνυση για να πάρει τα χρήματά του.

Τότε, σύμφωνα με την καταγγελία, ο εργοδότης πήρε με μία αλυσίδα ποδηλάτου άρχισε να τον χτυπά με μένος στο κεφάλι και το σώμα ενώ στη συνέχεια τον άφησε αιμόφυρτο.

Ο 24χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου χρειάστηκε να του κάνουν δεκάδες ράμματα στο κεφάλι ενώ οι γιατροί του περιποιήθηκαν και τις υπόλοιπες πληγές στον ώμο, την πλάτη και το υπόλοιπο σώμα.

Εργατικό Κέντρο και Σωματείο Οικοδόμων καταγγέλλουν την επίθεση

Στο… πλευρό του 24χρονου τάσσεται τόσο το Εργατικό Κέντρο Χανίων όσο και το Σωματείο Οικοδόμων που καταγγέλλουν αυτή την άνανδρη επίθεση.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου: Καταγγέλλουμε την άνανδρη επίθεση που έγινε σε συνάδελφο εργαζόμενο, αλλοδαπό , οικογενειάρχη, νόμιμα εργαζόμενο στην χώρα μας, το βράδυ της Τρίτης.

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος , μαρμαράς στο επάγγελμα, είχε κάνει εργασίες σε οικοδομές στην ευρύτερη περιοχή του Καστελίου. Επανειλημμένα είχε ζητήσει τα δεδουλευμένα του και την τελευταία φορά αντί να εισπράξει τον κόπο του εισέπραξε βαριές σωματικές βλάβες, (με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις), αφού ο εργοδότης του – πάντα σύμφωνα με πληροφορίες- τον χτύπησε με αλυσίδα, στο κεφάλι το πρόσωπο και το σώμα.

Καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες και οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι το Εργατικό Κέντρο είναι στην διάθεσή τους για ότι χρειαστούν από το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ότι εργασιακό πρόβλημα αντιμετωπίζουν να έρχονται και να μας το καταγγέλλουν.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Οικοδόμων: Δυστυχώς για πολλοστή φορά, γινόμαστε μάρτυρες της σκληρής πραγματικότητας που έχουν να αντιμετωπίσουν οι μετανάστες συνάδελφοι μας στον κλάδο των κατασκευών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, συνάδελφος μας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από εργολάβο, επειδή του ζήτησε τα χρήματα που του χρωστούσε. Συγκεκριμένα ο εργολάβος του επιτέθηκε «δολοφονικά» με μια αλυσίδα, δίνοντας του χτυπήματα σε κεφάλι και σώμα. Από καθαρή τύχη ο συνάδελφος δεν έχασε την ζωή του. Φαίνεται ακόμα ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.

Τέτοια παραδείγματα που έρχονται στο σωματείο μας συχνά, επιβεβαιώνουν τις εργασιακές σχέσεις που ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά. Νομίζουν ότι είμαστε ιδιοκτησία τους και έτσι μπορούν να μην μας πληρώνουν, να μας δέρνουν, να κουκουλώνουν τα εργατικά μας ατυχήματα.

Βέβαια δεν υπολογίζουν καλά όλοι αυτοί. Δεν υπολογίζουν ότι στον κλάδο μας έχουμε ένα σωματείο που δεν αφήνει τους συναδέλφους έρμαια της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Όλοι οι συνάδελφοι ασχέτως υπηκοότητας είμαστε ενωμένοι και απαντάμε συλλογικά και για τις διεκδικήσεις μας αλλά και για να μπορεί ο κάθε εργάτης να διεκδικήσει τα δικαιώματα του χωρίς φόβο.

Ως Σωματείο εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον συνάδελφο μας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση, και ζητάμε από τις αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τιμωρηθεί ο συγκεκριμένος εργολάβος και να αποφευχθούν παρόμοιες ενέργειες

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου οικοδόμων Ν.Ηρακλειου:Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου μας οικονομικού μετανάστη, που τόλμησε να ζητήσει τα δεδουλευμένα του από εργολάβο στην Κίσσαμο Χανίων.

Το χέρι των εργοδοτών οπλίζεται από τους αντιλαϊκούς νόμους των κυβερνήσεων διαχρονικά που επιτρέπουν στους εργοδότες να δρουν ανεξέλεγκτα και τα δικαιώματα των εργαζομένων να καταρρακώνονται.

Όμως κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του. Έχει το αποκούμπι του, το ταξικό Συνδικάτο, την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Οι μόνοι που μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας είμαστε εμείς. Οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στα συνδικάτα μας.

Απαιτούμε:

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του συναδέλφου μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, να σηκώσουν κεφάλι, να συσπειρώνονται και να συμμετέχουν στη δράση των Συνδικάτων για να υπερασπιστούμε στην κυριολεξία τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση