HomeΣΠΟΡΝίκος Κωστένογλου: «Όταν δέχεσαι 2 γκολ στο πρώτο 20λεπτο ο σχεδιασμός ανατρέπεται»

Νίκος Κωστένογλου: «Όταν δέχεσαι 2 γκολ στο πρώτο 20λεπτο ο σχεδιασμός ανατρέπεται»

Στα γρήγορα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του στάθηκε ο τεχνικός της Κύπρου, Νίκος Κωστένογλου τονίζοντας πως μόλις έγινε το 2-0 από την Ελλάδα στο 20' ανατράπηκε όλος ο σχεδιασμός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα γρήγορα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του στάθηκε ο τεχνικός της Κύπρου, Νίκος Κωστένογλου τονίζοντας πως μόλις έγινε το 2-0 από την Ελλάδα στο 20′ ανατράπηκε όλος ο σχεδιασμός.

Η Εθνική επικράτησε με 3-0 της Κύπρου κάνοντας το τρία στα τρία στο Nations League και με νίκη επί του Κοσόβου εξασφαλίζει την πρωτιά στον όμιλο. Μια νίκη που όπως είπε και ο προπονητής της Κύπρου, Νίκος Κωστένογλου, κρίθηκε στα δύο γκολ της Ελλάδας στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Αναλυτικά ο έμπειρος τεχνικός μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου ανέφερε τα εξής: «Όταν στο πρώτο εικοσάλεπτο δέχεσαι δύο εύκολα γκολ κάνοντας δώρα στον αντίπαλο, οποιοσδήποτε σχεδιασμός ανατρέπεται.

Προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι και είχαμε μια κλασική ευκαιρία προς στο τέλος του ημιχρόνου, για να μειώσουμε και να μπούμε πιο ενεργά στο παιχνίδι.

Δυστυχώς στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, πάλι σε κομβικό σημείο, δεχθήκαμε το τρίτο γκολ και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Πρέπει γρήγορα να αφήσουμε στην άκρη το παιχνίδι, αφού διδαχθούμε από τα λάθη μας. έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή.

Ο τρόπος που αμυνόμαστε, ο τρόπος με τον οποίο κάνουμε πρέσινγκ στο σημείο που το κάνουμε, δεν θέλαμε να αλλάξει. Το ότι έχουμε αδυναμία στο να διατηρήσουμε και να έχουμε κατοχή μπάλας, αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματά μας. Προσπαθούμε να το βελτιώσουμε, αλλά είναι από τις αδυναμίες μας. Ξεχωρίζουμε το ένα κομμάτι από το άλλο».

Για την κριτική που του γίνεται: «Υπάρχει κριτική που κάποιες φορές δεν είναι αντικειμενική. Αυτό που έχει να κάνει ο προπονητής είναι να σιωπήσει και να κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του.

Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, στα τέσσερα παιχνίδια που είχαμε δώσει είχαμε δεχθεί μόνο δύο γκολ απ’ το Κόσοβο. Στα παιχνίδια με την Εσθονία και την Β. Ιρλανδία δεν είχαμε τέτοια εικόνα με τα ατομικά λάθη.

Στο σημερινό ματς, είχαμε προετοιμαστεί, ξέραμε ότι ο Μπακασέτας μένει εκτός περιοχής για να σουτάρει. Η εξέλιξη της φάσης ήταν το πρώτο λάθος, που διώξαμε την μπάλα έτσι και βρέθηκε κεντρικά και επετεύχθη το γκολ. Στο δεύτερο γκολ ήταν ένα παιδαριώδες λάθος.

Δεν μπορούμε να ρίχνουμε μεμονωμένες ευθύνες. Χάσαμε ως ομάδα, φέρουμε ευθύνες όλοι μαζί. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατό καλύτεροι. Απ’ εκεί και πέρα, ευθύνες να επιρριφθούν σε πρόσωπα δεν υπάρχει περίπτωση.

Εγώ είμαι εδώ και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο μαζί με τους ποδοσφαιριστές και τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας».