HomeΚΟΣΜΟΣΨήφισμα της Αμερικανικής Γερουσίας υπέρ της Ελλάδας

Ψήφισμα της Αμερικανικής Γερουσίας υπέρ της Ελλάδας

«Οι ΗΠΑ σταθερός φίλος και σύμμαχός σας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω των καθημερινών τουρκικών προκλήσεων έναντι της Ελλάδας, η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας στις ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα ένα θερμό διακομματικό ψήφισμα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Το ψήφισμα είχαν εισηγηθεί οι επικεφαλής της, λίγα 24ωρα πριν από την ιστορική ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μπομπ Μενέντεζ ξεκαθάρισε την Πέμπτη ότι οι διμερείς σχέσεις βασίζονται στην προώθηση της δημοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη συνεργασία σε ενέργεια και ασφάλεια, και δήλωσε ότι όπως υποσχέθηκε στον πρωθυπουργό η Ελλάδα θα έχει έναν σταθερό φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η δήλωση του Ρεπουμπλικανού επικεφαλής Τζιμ Ρις, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα ελληνικά λιμάνια τα οποία εντάσσονται όπως υπογράμμισε, ολοένα και περισσότερο στο μεταφορικό σύστημα του ΝΑΤΟ, κάτι που οι Αμερικανοί θεωρούν πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα δεδομένου του πολέμου στην Ουκρανία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση