HomeHL-EconomyΕπιδότηση καυσίμων: Έως τις 10 Ιουνίου οι αιτήσεις – Τι θα γίνει με το Fuel Pass 2

Επιδότηση καυσίμων: Έως τις 10 Ιουνίου οι αιτήσεις – Τι θα γίνει με το Fuel Pass 2

Τι εξετάζεται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες ημέρες έχουν ακόμα στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι για να υποβάλουν αίτηση  με τους κωδικούς Τaxisnet για τη χoρήγηση της επιδότησης καυσίμων (fuel pass).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση λήγει την Παρασκευή 10 Ιουνίου. Το ποσό της κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου. Υπενθυμίζεται ότι όσοι δικαιούχοι επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, το ποσό της επιδότησης προσαυξάνεται κατά 5 ευρώ. Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του, όπως τη διεύθυνση  email  και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του.  Επίσης επισημαίνεται ότι επιδότηση καυσίμων χορηγείται σε κάθε φυσικό πρόσωπο μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ελεύθεροι επαγγελματίες  που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ

Η υποβολή αιτήσεων και το ποσό 

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσικλέτα – μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα και μοτοσικλέτα – μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας. Εάν επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης της επιδότησης  η «κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», τότε απαιτείται η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος. H καταβολή του ποσού γίνεται μέσω των τραπεζών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Fuel Pass 2: Τι εξετάζεται

Υπέρ της επέκτασης του μέτρου Fuel Pass τάχθηκε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ εάν θα υπάρξει νέα παρέμβαση στα καύσιμα στις τιμές ο κ. Γεωργιάδης είχε πει “για τα καύσιμα είναι προφανές ότι στο μέτρο που μας το επιτρέπει το δημοσιονομικό μας σκέλος, δηλαδή ο δημοσιονομικός μας χώρος η κυβέρνηση είναι από πάνω για να δίνει λύσεις. Εγώ δεν μπορώ να σας προαναγγείλω ποιο θα είναι το μέτρο και πόσο θα κρατήσει γιατί αυτό είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ότι η βούληση μας είναι ότι κάθε φορά που έχουμε ένα περίσσευμα, αυτό να επιστρέφεται στον κόσμο εκεί που πονάει περισσότερο. Και σήμερα πράγματι οι συμπολίτες μας πονάνε περισσότερο στα καύσιμα. Τονίζω όμως ότι όσοι εισηγούνται την οριζόντια μείωση του φόρου θα πρέπει να εξηγήσουν και πού θα βρεθούν τα λεφτά”.

Τι θα γίνει με το  πετρέλαιο

Στην συνέχεια είχε ρωτηθεί για το εάν θα συνεχιστεί και μετά τον Ιούνιο το  μέτρο που αφορά την μείωση του πετρελαίου να πέφτει κατά 15 λεπτά. “Οι ανακοινώσεις θα γίνονται θεσμικά από τον αρμόδιο υπουργό .Ψάχνει το υπουργείο Οικονομικών – το έχει δηλώσει ο κ. Σταϊκούρας το δημοσιονομικό εκείνο πλεόνασμα, το δημοσιονομικό εκείνο χώρο που θα  μας επιτρέψει να παίρνουμε  τέτοιου είδους μέτρα. Όταν βρεθεί και το πώς θα είναιμ θα το ανακοινώσει ο ίδιος” .

enikonomia.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση