HomeHL-WorldΒρετανία: «Ο Τζόνσον θα έχει φύγει μέχρι το φθινόπωρο»

Βρετανία: «Ο Τζόνσον θα έχει φύγει μέχρι το φθινόπωρο»

Προβλέπει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας καθηγητής στη Βρετανία που έχει γίνει διάσημος για τις ακριβείς προβλέψεις του σε ζητήματα της πολιτικής, ανέφερε ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα αποχωρήσει εντός έξι μηνών.

Μιλώντας στον Guardian, ο καθηγητής Τζον Τονγκ, ο οποίος διδάσκει πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, αυτοσαρκάζεται επειδή δεν στοιχημάτισε στον «διαγωνισμό» για τον οποίο είχε κάνει τόσο ακριβείς προβλέψεις.

Σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε 58 λεπτά πριν από την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Τονγκ προέβλεψε σωστά ότι 211 βουλευτές ή το 59% θα υποστήριζαν τον Τζόνσον. Προέβλεψε, επίσης, ότι οι 147 ή το 41% θα ψήφιζαν αρνητικά, «χάνοντας» μόλις έναν βουλευτή, κι αυτό γιατί ψήφισαν περισσότεροι από το αναμενόμενο.

Έξι μήνες δίνει στον Τζόνσον ο Βρετανός καθηγητής

Ο Τονγκ εκτίμησε με ακρίβεια το αποτέλεσμα της ψήφου εμπιστοσύνης στον Μπόρις Τζόνσον μετά το σκάνδαλο με τα κορωνοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ. Τώρα, λοιπόν, υπολογίζει ότι ο Τζόνσον θα αποχωρήσει από την κεφαλή της βρετανικής κυβέρνησης εντός λίγων μηνών.

«Θα εκπλαγώ αν είναι ακόμα πρωθυπουργός το φθινόπωρο. Θα έλεγα έξι μήνες, αλλά αν κάποιος μπορεί να το ξέρει, είναι ο Τζόνσον», δήλωσε ο καθηγητής μιλώντας στον Guardian.

Ο Τονγκ έχει επαινεθεί για την ασυνήθιστη εξειδίκευσή του. Ο συνάδελφός του ακαδημαϊκός στις πολιτικές επιστήμες, καθηγητής Τιμ Μπέιλ, έγραψε στο Twitter: «Τον αποκαλούν μάντη της πολιτικής επιστήμης», ενώ άλλοι παρομοίασαν τον Τογκ με τον Νοστράδαμο.

Σημειώνεται ότι η πρόβλεψη του Τονγκ δεν ήταν τυχαία. Τον περασμένο μήνα ήταν σχεδόν εξίσου ακριβής στην έκβαση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας της συνέλευσης της Βόρειας Ιρλανδίας.

Πολλοί, πάντως, κάνουν λόγο για «πύρρειο νίκη» του Τζόνσον στην εσωτερική ψηφοφορία του Συντηρητικού Κόμματος, υπενθυμίζοντας ότι τόσο η Μάργκαρετ Θάτσερ όσο και η Τερέζα Μέι, πρώην πρωθυπουργοί της Βρετανίας,, αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από την Ντάουνινγκ Στριτ παρά τις νίκες τους -η Θάτσερ μέσα σε λίγες ημέρες, η Μέι μέσα σε έξι μήνες- έχοντας πληγωθεί σοβαρά από τις διχαστικές αναμετρήσεις και μην μπορώντας να αποτρέψουν την περαιτέρω μείωση της υποστήριξης.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση