HomeHL-GreeceΒουλή: Ψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Βουλή: Ψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Βορίδης: Εισάγουμε μια νέα φιλοσοφία στην αξιολόγηση και τη δημόσια διοίκηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με πλήρη τίτλο «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα» ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Ειδικότερα, επί της αρχής «υπέρ» του σχεδίου νόμου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία. Αντίθετα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 το καταψήφισαν, ενώ η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Βορίδης: Εισάγουμε μια νέα φιλοσοφία στην αξιολόγηση και τη δημόσια διοίκηση

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ολοκληρώνοντας και την επί των άρθρων συζήτηση του νομοσχεδίου στην επιτροπή, τόνισε με το παρόν νομοσχέδιο εισάγεται μια άλλη φιλοσοφία στην αξιολόγηση, την στοχοθεσία των οργανωτικών δομών.

Με αυτό το σχέδιο νόμου, υπογράμμισε ο κ. Βορίδης «χτίζεται μια συνεργατική διαδικασία για τον εντοπισμό των δυνατών και αδύναμων σημείων κάθε εργαζομένου για να τον παρακινήσει να τα βελτιώσει». Η αντίληψη της αξιολόγησης που εισάγουμε, ανέφερε ο υπουργός «είναι να αναπτύξει στο εσωτερικό μιας οργανωτικής μονάδας έναν διάλογο βελτιώσεων και ενδυνάμωσης των δεξιοτήτων και δεν έχει καμία σχέση με το «βαθμολογικό» σύστημα που υπάρχει σήμερα. Και αυτή είναι η μεγάλη μεταβολή που κάνουμε».

Αναγνώρισε πως αυτό το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης «είναι προφανές να δημιουργεί αμηχανία στην αριστερή Αντιπολίτευση, καθώς είναι ιδιαίτερα καινοτόμο, αλλάζει τα δεδομένα και είναι προφανές πως αντιμετωπίζει αποφασιστικά τις παθογένειες της αξιολόγησης».

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση