HomeHL-SportsΔιπλασίασε τις νίκες της η Εθνική μας, 1-0 το Κόσοβο στην Πρίστινα!

Διπλασίασε τις νίκες της η Εθνική μας, 1-0 το Κόσοβο στην Πρίστινα!

Σημαντική συμβολή στην επικράτηση της ομάδας μας είχε ο Βλαχοδήμος, ο οποίος όποτε τον χρειάστηκε η εθνική μας φώναξε «παρών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το ίδιο σκορ (1-0) και χάρη και πάλι σε γκολ του Τάσου Μπακασέτα η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, μετά την έδρα της Βόρειας Ιρλανδίας άλωσε την Κυριακή και την αντίστοιχη του Κοσόβου, καταφέρνοντας να διπλασιάσει τις νίκες της στον 2ο όμιλο της League C του Nations League.

Όπως συνέβη και πριν από τρία βράδια στο Μπέλφαστ, έτσι και απόψε στην Πρίστινα, ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος «υπέγραψε» το δεύτερο συνεχόμενο «διπλό» της «γαλανόλευκης», η οποία με αυτό το «τρίποντο» έκανε σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

 Με 9 παίκτες τελείωσαν το ματς οι γηπεδούχοι, μετά τις αποβολές των Αλίτι (72′) και Μούριτς (90+2).

Σημαντική συμβολή στην επικράτηση της ομάδας μας είχε ο Βλαχοδήμος, ο οποίος όποτε τον χρειάστηκε η εθνική μας φώναξε «παρών».

Μετά από τρεις σερί ισοπαλίες ανάμεσα στις δύο ομάδες (οι δύο με σκορ 1-1) η Ελλάδα νίκησε ξανά το Κόσοβο, όπως είχε κάνει και τον Σεπέμβριο του 2020 και πάλι εκτός έδρας, τότε με 2-1.

Ακολουθεί για την Εθνική το ματς με την Κύπρο στις 9 Ιουνίου και στις 12/06 θα υποδεχτεί το Κόσοβο.

Ο αγώνας

Σε σχέση με το ματς του Μπέλφαστ η Εθνική ξεκίνησε με τρεις αλλαγές. Οι Ρότα, Μπουχαλάκης και Σιώπης έμειναν στον πάγκο και ξεκίνησαν οι Μπάλντοκ, Κουρμπέλης και Μασούρας.

Στο 5΄ ο Βλαχοδήμος ενήργησε ψύχραιμα στο τετ-α-τετ με τον Ζενέλι κι έδιωξε σε κόρνερ, στην πρώτη σημαντική φάση του ματς για λογαριασμό των γηπεδούχων. Το ματς κύλησε στη συνέχεια χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τους παίκτες του Ζιρές να επιδιώκουν ν΄ «ανοίξουν» την ελληνική άμυνα από τα άκρα, χωρίς, όμως, ν΄ απειλούν την εστία του Βλαχοδήμου πλην της φάσης στο ξεκίνημα του ματς.

Η «γαλανόλευκη» στα πρώτα 45 λεπτά δεν έδειξε διάθεση να πιέσει. Επιδίωξε να διατηρήσει τον έλεγχο της αναμέτρησης στη μεσαία γραμμή και πρόσεξε περισσότερο την άμυνά της, ωστόσο, στη μία και μοναδική καλή της επιθετική προσπάθεια στο πρώτο μέρος είχε την τύχη να προηγηθεί με το άπιαστο σουτ του Τάσου Μπακασέτα στο 36ο λεπτό, μετά από την άριστη συνεργασία των Τσιμίκα και Μάνταλου από αριστερά.

Ο αρχηγός «ζύγισε» καλά το σουτ κι όπως στο Μπέλφαστ βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα, τρία λεπτά νωρίτερα απ΄ ότι εναντίον της Βόρειας Ιρλανδίας.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Εθνική να έχει δοκάρι στο 53ο λεπτό. Από σέντρα του Μασούρα από αριστερά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μούριτς, ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάζεται.

Δέκα λεπτά η Ελλάδα έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Μούριτς νίκησε τον Μπάλντοκ από πολύ κοντά, με την εξαιρετική συνεργασία του δεξιού μπακ της Εθνικής με τον Παυλίδη. Στο 64΄ το σουτ του Ζέγκροβα έφυγε άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους για ν΄ απειλήσουν, η Εθνική κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα οι διεθνείς κυριάρχησαν και πλησίασαν ξανά στο γκολ, αλλά ο Μαυροπάνος στο 68΄ απέτυχε από πολύ κοντά να κάνει την προβολή για να σκοράρει.

Η πλάστιγγα του ματς έγειρε ακόμη περισσότερο προς την πλευρά της ελληνικής ομάδας μετά την αποβολή του Αλίτι στο 72΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι παίκτες του Πογέτ απέκτησαν ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κι έφτασαν απόλυτα δίκαια στη δεύτερη σερί νίκη, αν και χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του Βλαχοδήμου στο 82΄ λεπτό σε κεφαλιά του Ραχμάνι.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φασλίγι, Αλίτι, Ραχμάνι – Κουρμπέλης, Γιακουμάκης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 72΄ Αλίτι (2η κίτρινη), 90΄+1 Μούριτς

ΚΟΣΟΒΟ (Αλέν Ζιρές): Μούριτς, Καστράτι, Ραχμάνι, Κριέζιου, Αλίτι, Λοσάι, Φασλίγι (75΄ Ντρέσεβιτς), Ζέγκροβα (90΄+3 Ουϊκάνι), Ρασίτσα (57΄ Μπουτίτσι), Ζενέλι (57΄ Κολόλι), Μουρίκι

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (57΄ Σιώπης), Μάνταλος (86΄ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Λημνιός, Μασούρας (78΄ Δουβίκας), Γιακουμάκης (57΄ Παυλίδης)

Αναλυτικά η βαθμολογία του ομίλου: 

1. Ελλάδα 6 (2-0)

2. Κόσοβο 3 (2-1)

3. Βόρειος Ιρλανδία 1 (0-1)

4. Κύπρος 1 (0-2)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του ομίλου:

3η αγωνιστική (9 Ιουνίου)

Κόσοβο – Β. Ιρλανδία (21:45)

Ελλάδα – Κύπρος (21:45)

4η αγωνιστική (12 Ιουνίου)

Β. Ιρλανδία – Κύπρος (16:00)

Ελλάδα – Κόσοβο (21:45)

5η αγωνιστική (24 Σεπτεμβρίου)

Β. Ιρλανδία – Κόσοβο (19:00)

Κύπρος – Ελλάδα (21:45)

6η αγωνιστική (27 Σεπτεμβρίου)

Κόσοβο – Κύπρος (21:45)

Ελλάδα – Β. Ιρλανδία (21:45)

Διαφήμιση
Διαφήμιση