HomeΚΟΣΜΟΣΗ «κωλοτούμπα» του Έλον Μασκ – Μετά τις απολύσεις τώρα λέει πως θα κάνει προσλήψεις στην Tesla

Η «κωλοτούμπα» του Έλον Μασκ – Μετά τις απολύσεις τώρα λέει πως θα κάνει προσλήψεις στην Tesla

Eίχε ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία αλλά φαίνετει πως του πέρασε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Έλον Μασκ είχε προαναγγείλει περικοπές προσωπικού κατά 10%, γιατί ένιωθε «ένα σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία. Επιπλέον, είχε στείλει τελεσίγραφο στους υπαλλήλους τους ότι, εάν συνεχίσουν την τηλεργασία και δεν επιστρέψουν στο γραφείο, τότε θα απολυθούν.

Τώρα όμως υποστηρίζει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla θα αυξήσει το εργατικό της δυναμικό το 2023.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post», o αριθμός των εργαζομένων της Τesla θα αυξηθεί τo 2023, υποστήριξε χθες ο Έλον Μασκ, λίγα 24ωρα μετά τις δηλώσεις του ότι σχεδίαζε να κάνει περικοπές στην εταιρεία του.

«Ο συνολικός αριθμός εργαζομένων θα αυξηθεί τους επόμενους 12 μήνες, αλλά οι μισθοί θα πρέπει να μείνουν αρκετά σταθεροί», πρόσθεσε ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας στο Twitter, πιθανότατα για να ηρεμήσει τα… πνεύματα στην εταιρεία του.

Το tweet του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία ήρθε δύο ημέρες αφότου ενημέρωσε τους υπαλλήλους της Tesla σε mail ότι έχει ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ και ότι έπρεπε να απολύσει περίπου το 10% του εργατικού δυναμικού της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Επίσης, στις αρχές της εβδομάδας, προέτρεψε όλο το προσωπικό της Tesla να επιστρέψει στη δουλειά, λέγοντας σε email ότι οι υπάλληλοι «υποχρεώνονται να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο την εβδομάδα», διαφορετικά θα απολύονται».

Και για να δικαιολογήσει το απειλητικό του μήνυμα, έγραψε επίσης: «Όσο μεγαλύτερος είσαι, τόσο πιο ορατή πρέπει να είναι η παρουσία σου. Γι’ αυτό έζησα τόσο πολύ στο εργοστάσιο, έτσι ώστε όσοι ήταν στη γραμμή παραγωγής, μπορούσαν να με δουν να δουλεύω δίπλα τους. Αν δεν το είχα κάνει αυτό, η Tesla θα είχε χρεοκοπήσει εδώ και καιρό».

Η «απάντηση» Μπάιντεν στον Μασκ

Με σκωπτικό τρόπο απάντησε ο Τζο Μπάιντεν την προηγούμενη εβδομάδα στις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του Έλον Μασκ, ότι έχει ένα «σούπερ άσχημο συναίσθημα» για τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ και ότι θέλει να μειώσει τις θέσεις εργασίας στην Tesla κατά 10%.

Ο Τζο Μπάιντεν σχολιάζοντας την έκθεση για τις θέσεις εργασίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα στις ΗΠΑ σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Ενώ ο Μασκ μιλάει για αυτό, η Ford αυξάνει τις επενδύσεις της, συντριπτικά. Νομίζω ότι η Ford αυξάνει τις επενδύσεις στην κατασκευή νέων ηλεκτρικών οχημάτων. Έξι χιλιάδες εργαζόμενοι, θα μπορούσα να προσθέσω, στα Midwest. Η πρώην Chrysler Corporation, κάνει επίσης παρόμοιες επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα. Η Intel προσθέτει 20.000 νέες θέσεις εργασίας στην παραγωγή τσιπ υπολογιστών. Λοιπόν, ξέρετε, καλή τύχη στο ταξίδι του στο φεγγάρι».

Η αντίδραση Μπάιντεν ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη καθώς ο Λευκός Οίκος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή αντιπαράθεσης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla. Ο Έλον Μασκ που ασκεί έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική Μπάιντεν είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα τον Αμερικανό πρόεδρο «λούτρινη – μαριονέτα» και ότι αντιμετωπίζει το αμερικανικό κοινό σαν… ανόητους.

Τότε ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε ένα tweet με τον πρόεδρο να εκθειάζει τους ανταγωνιστές της Tesla, την General Motors και τη Ford, για το έργο τους στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση