HomeΚΡΗΤΗΔύο βραβεία στο Ρέθυμνο για τις Αναπλάσεις και για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021

Δύο βραβεία στο Ρέθυμνο για τις Αναπλάσεις και για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021

Στη Βαρκελώνη θα μεταβεί ο Δήμαρχος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο βραβεία για το Δήμο Ρεθύμνης θα παραλάβει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ΔΡ κ. Άγγελος Μαλάς, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, στον Αλιμο, στην Αθήνα και στη διάρκεια της θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις σε ελληνικές πόλεις με γνώμονα τις Αστικές Αναπλάσεις και την Κλιματική Ουδετερότητα.

Στην εκδήλωση   θα βραβευτούν οι Δήμοι που προκρίθηκαν για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021, στην οποία όπως είναι γνωστό ο Δήμος Ρεθύμνης κατέκτησε το Βραβείο Αστικής Οδικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον π. Μαρτιο στις Βρυξέλλες.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Γ. Γ.  Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, θα μεταβεί στην Αθήνα, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, την προσεχή Κυριακής 5/6 προκειμένου να παραλάβει τα Βραβεία του Δήμου Ρεθύμνης για τις Αναπλάσεις και για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021.

Από την Αθήνα, ο Δήμαρχος θ’ αναχωρήσει την επόμενη ημέρα (Δευτέρα 6 Ιουνίου) για τη Βαρκελώνη προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της τελικής συνάντησης των εταίρων του έργου INCIRCLE του προγράμματος  Interreg MED, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ρεθύμνης.

Στην επικείμενη συνάντηση των εταίρων, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7 και 8 Ιουνίου 2022, στη Βαρκελώνη, το κεντρικό θέμα είναι: «Εργαλεία, χρηματοδότηση, ευκαιρίες και εμπόδια για έναν κυκλικό και βιώσιμο τουρισμό».

Οι θεσμικοί εκπρόσωποι των έντεκα περιοχών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως εταίροι, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Ρεθύμνης, θα ενημερωθούν από ειδικούς σε θέματα αειφόρου τουρισμού για την εφαρμογή των εργαλείων InCircle προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος  της αύξησης της κυκλικότητας και της βιωσιμότητας των περιοχών τους και για τις καλές πρακτικές που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου.

Επιπλέον, θα σχεδιάσουν, στο πλαίσιο θεματικών εργαστηρίων συνεργασίας, νέες λύσεις, καλές πρακτικές και έργα που πρέπει να υλοποιηθούν για ένα κυκλικό μεσογειακό τουρισμό.

Τον Δήμαρχο θα συνοδεύσουν στο υπηρεσιακό του ταξίδι ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πληροφορικής -Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Δ. Ρεθύμνης κ. Ν. Βώβος και ο ειδ. Σύμβουλος Δημάρχου /Project manager του Incircle για το Δήμο Ρεθύμνης, κ. Β. Μυριοκεφαλιτάκης.

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του θα επιστρέψουν το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της απουσίας του κ. Μαρινάκη, θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού κ. Άγγελος Μαλάς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση