HomeHL-WorldΑπειλεί ο Τσελίκ: Θα βρεθείτε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις

Απειλεί ο Τσελίκ: Θα βρεθείτε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις

Η Άγκυρα εξακολουθεί να κρατά τους τόνους ψηλά απέναντι στην Αθήνα, επιμένοντας στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης -σ.σ. του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- Ομέρ Τσελίκ, λέγοντας ότι αν η Ελλάδα «δημιουργήσει μία κατάσταση που είναι εναντίον του νόμου και αλλάζει το καθεστώς κυριαρχίας των νησιών», τότε «θα βρεθείτε αντιμέτωποι με πολύ δύσκολες καταστάσεις», μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Η στρατιωτικοποίηση των νησιών οδηγεί σε αδιέξοδο

Νέες προκλητικές δηλώσεις από την Τουρκία, αυτή την φορά από τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ερντογάν, AKP, Ομέρ Τσελίκ.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τσελίκ δήλωσε: «Τώρα, εσείς μπορείτε ακόμα να μιλάτε για ειρήνη και διπλωματία, όταν στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, ακριβώς κάτω από τη μύτη μας; Αποκλείεται.

Όταν η Τουρκία θέτει αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη, όλοι τους, από τον Μητσοτάκη μέχρι τον επιθετικό υπουργό Εξωτερικών, προσπαθούν να εκφράσουν ότι η στάση της Τουρκίας είναι ‘πολύ επιθετική’» δήλωσε και συνέχισε:

«Το καθεστώς των νησιών είναι ξεκάθαρο. Αυτά τα νησιά θα είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Από τη στιγμή που το στρατιωτικοποιείς, αλλάζεις το καθεστώς των νησιών. Η αλλαγή του καθεστώτος του νησιού σημαίνει επίσης άνοιγμα προς συζήτηση για το καθεστώς κυριαρχίας, όπως εκφράζεται στη Συνθήκη για τη θέσπιση του σημερινού καθεστώτος του νησιού».

Και συνέχισε: «Είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις της Ελλάδας που έχουν ως στόχο  την Τουρκία και τον πρόεδρό μας. Με αυτή την επιθετική προπαγάνδα, δεν μπορεί να φτάσει  πουθενά. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα γράφοντας αιτήσεις σε άλλες χώρες που διαμαρτύρονται για την Τουρκία.

Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στη «Γαλάζια Πατρίδα» μας βασίζονται στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στον νόμο. Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει προσεκτική γλώσσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Οι ακραίες διακηρύξεις άλλων χωρών δεν σημαίνουν τίποτα για την κυριαρχία μας και μπροστά στο νόμο.

«Η Ελλάδα πρέπει να αξιολογήσει τι περιμένουν οι άλλες χώρες σε αντάλλαγμα για τη στήριξη που της δίνουν και να καταλάβει ότι ο πιο αξιόπιστος τρόπος είναι να λύσει τα προβλήματα στο τραπέζι με την Τουρκία. Η Ελλάδα προτιμά έναν παράνομο τρόπο με την στρατιωτικοποίηση  των νησιών. Αυτός είναι ένας αδιέξοδος δρόμος».

Για την επίσκεψη Μητσοτάκη στα νησιά

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ψέριμο και Αστυπάλαια, ταξίδι που έγινε πρώτο θέμα στον τουρκικό Τύπο σήμερα.

Ο Τσελίκ είπε: «Δεν έχει νόημα, δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά να αντιμετωπίσει την αναταραχή του στην εσωτερική πολιτική και κάποιες επικρίσεις στην εσωτερική πολιτική.

Κάνει κάτι ακόμη πιο επικίνδυνο.

Λέει ότι ‘Θα θέσω αυτό το θέμα στο ΝΑΤΟ και θα διασφαλίσω ότι οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ θα πάρουν θέση εναντίον της Τουρκίας’.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι ένας οργανισμός που θα έπεφτε στην παγίδα ενός τέτοιου παραλογισμού, μιας τέτοιας ασυνέπειας.

Διότι το θέμα της ασφάλειας δεν επιδέχεται κακομαθημένης συμπεριφοράς».

 

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση