HomeHL-GreeceΠαύλος Μαρινάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Για κάθε χώρο που θέλουν να καταλάβουν, εμείς θα χτίζουμε βιβλιοθήκες

Παύλος Μαρινάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Για κάθε χώρο που θέλουν να καταλάβουν, εμείς θα χτίζουμε βιβλιοθήκες

Τι ανέφερε ο απερχόμενος γραμματέας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, έκανε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στο 13ο τακτικό συνέδριο της «γαλάζιας» Νεολαίας.

«Στο 12ο Συνέδριο σας ζήτησα να σταθείτε στο πλευρό μου για μια ΟΝΝΕΔ για όλους, για να φέρουμε το αύριο τώρα, για να σταθούμε πρωταγωνιστές στο πλευρό του πρόεδρου μας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, κατά την έναρξη του 13ου τακτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Ελλάδα 2030».

«Και ερχόμαστε σήμερα να αντικρίσουμε μια εικόνα νεολαίας που αριθμεί σχεδόν 83.000 μέλη. Μια ΟΝΝΕΔ ανοιχτή, παρεμβατική, χρήσιμη και πρωτοπόρα. Μια ΟΝΝΕΔ για τους φοιτητές, για τους επαγγελματίες, για τους αγρότες, για τους ακαδημαϊκούς, για τους φίλους και τα αδέλφια μας στο εξωτερικό που σύντομα όποιος επιθυμεί γυρίζει, για τους εργαζόμενους, για τους νέους γονείς. Μια ΟΝΝΕΔ που θα παρεμβαίνει και θα δίνει ευκαιρίες στους νέους και θα διαμορφώνει πολιτικές» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός έχει συγκεκριμένη ατζέντα, συγκεκριμένες πολιτικές για τους νέους.

Στη συνέχεια αφού αναφέρθηκε στις πολιτικές της κυβέρνησης που αφορούν στους νέους, είπε ότι «η ΟΝΝΕΔ αφού έκανε την αυτοκριτική της, μεγάλωσε, άλλαξε τον προσανατολισμό της, πιστή στις αρχές και τις αξίες, μεγάλωσε και γιγαντώθηκε. Και δεν γιγαντώθηκε μόνο ποσοτικά, άλλαξε πορεία και πλεύση και πλέον είναι πολύ πιο παρεμβατική».

Το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ΟΝΝΕΔ

Επίσης αναφέρθηκε στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ΟΝΝΕΔ, σημειώνοντας ότι αυτό το όραμα το υπηρέτησαν ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, καθώς επίσης οι γραμματείς του κόμματος, οι βουλευτές και οι υπουργοί.

Στη συνέχεια αφού μίλησε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της ΟΝΝΕΔ την τελευταία τριετία υπογράμμισε ότι οι φετινές φοιτητικές εκλογές ήταν μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της ΔΑΠ. «Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν τελειώνει, αυτό που θα τελειώσει με τον δικό μας τον αγώνα, με τα νομοσχέδια της κυβέρνησης και με την κοινωνία σύμμαχο είναι το μπάχαλο στα πανεπιστήμια, η ρύπανση στα πανεπιστήμια, τα στέκια, οι καταλήψεις και η ανομία. Και κάθε φορά που θα θέλουν να καταλάβουν έναν χώρο, εμείς θα χτίζουμε βιβλιοθήκες» είπε.

«Στην Ελλάδα του 2030 εμείς θέλουμε τους νέους πρωταγωνιστές, συνδιαμορφωτές, είτε είναι μέλη μας είτε όχι. Οι άλλοι τους θέλουν ουραγούς, τους θέλουν να αναπαράγουν συνθήματα του παρελθόντος» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε «εμείς θέλουμε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, ανθρώπους που έχουν δουλέψει και τέτοιος είναι ο Ορφέας Γεωργίου» αναφερόμενος στον υποψήφιο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ.

Από την πλευρά του γραμματέα οργανωτικού της ΟΝΝΕΔ, Ορφέα Γεωργίου, αφού έκανε τον απολογισμό των τριών ετών από το προηγούμενο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αποτυπώθηκε στις πολιτικές που εξασφαλίζουν ένα καλύτερο αύριο και δίνουν προοπτικές στους νέους. Επίσης μίλησε για την νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σημειώνοντας ότι «εκεί που οι άλλοι ονειρεύονται στέκια εμείς θα είμαστε εδώ για να φτιάχνουμε βιβλιοθήκες και σύγχρονες κοιτίδες γνώσης και έρευνας».

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση