HomePost ItΜαμουλάκης: Κραυγή αγωνίας από τους εκπροσώπους της Κρητικής επιχειρηματικότητας

Μαμουλάκης: Κραυγή αγωνίας από τους εκπροσώπους της Κρητικής επιχειρηματικότητας

Στο πλευρό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των επαγγελματιών οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου και Λασιθίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύσκεψη, που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Κρήτης, τα Επιμελητήρια Κρήτης, το Οικονομικό Επιμελητήριο Τμ. Ανατολικής Κρήτης, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων ν. Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης ν. Ηρακλείου και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, συμμετείχαν ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης και Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης.

Οι εκπρόσωποι των Φορέων ανέπτυξαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και παρέδωσαν στους Βουλευτές υπόμνημα με 8 βασικά προβλήματα που μαστίζουν την επιχειρηματικότητα, ζητούν άμεσες λύσεις και αφορούν: Τον Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα, την γιγάντωση του ιδιωτικού χρέους, την επιστρεπτέα προκαταβολή, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, την αναγκαιότητα μείωσης του ΦΠΑ, την στήριξη της απασχόλησης, την επιδότηση της εργασίας και την παροχή κινήτρων συμμετοχής σε υβριδικά προγράμματα.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πλευρά τους, ανέλυσαν τις προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προτάσεις που ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις αντίστοιχες των φορέων, τονίζοντας ότι, παρά το ότι έχουν κατατεθεί εδώ και μήνες προς την Κυβέρνηση, αυτή τις αγνοεί επιδεικτικά.

Παράλληλα, δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν στη Βουλή τις θέσεις των Φορέων, με την μορφή Κοινοβουλευτικής Αναφοράς προς τους συνυπεύθυνους, για την δραματική κατάσταση, Υπουργούς και να εξαντλήσουν κάθε μέσο πίεσης μέχρι να αντιληφθούν οι κυβερνώντες την πραγματική κατάσταση στον χώρο της επιχειρηματικότητας.

Στη σύσκεψη, εκτός από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Μανώλη Κουμαντάκη, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης Σταύρος Καρτέρης, του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Λευτέρης Αντωνακάκης, του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΒΕΝΗ Νίκος Λειβαδιωτάκης, εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων και των Επιμελητηρίων της Κρήτης, του Συλλόγου Λογιστών ν. Ηρακλείου, Βουλευτές όλων των κομμάτων, καθώς και μέλη των διοικήσεων των φορέων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση