HomeHL1-EconomyΈκλεψαν Φ.Π.Α αξίας 26 εκατ. ευρώ με ειδικό λογισμικό στις ταμειακές

Έκλεψαν Φ.Π.Α αξίας 26 εκατ. ευρώ με ειδικό λογισμικό στις ταμειακές

Αποκαλύφθηκε τεράστια απάτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα δίχτυα της εφορίας πιάστηκαν 100 επιχειρήσεις με παράνομο λογισμικό στις ταμειακές μηχανές τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Στέφανου Σίσκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN πρόκειται για 100 επιχειρήσεις που πιάστηκαν στα δίχτυα της AAEE και οι οποίες για ποιες απέκρυψαν συνολικά 25 εκατομμύρια ευρώ στα οποία προστίθεται άλλα 6 εκατομμύρια που είναι ο ΦΠΑ που αναλογούσε στο αρχικό ποσό. Σύμφωνα με τους ελέγχους, εστιατόριο στην Αθήνα απέκρυψε 1,26 εκατομμύρια ευρώ για τα έτη χρήσης 2015-2018, καφέ – μπαρ πάλι στο κέντρο της Αθήνας απέκτησε 721.000 ευρώ για τα ίδια έτη χρήσης, ζαχαροπλαστείο στα βόρεια προάστια πάνω από μισό εκατομμύριο και φούρνος στη Θεσσαλονίκη απέκρυψε 401.000 ευρώ.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούσαν το παράνομο λογισμικό και εμφάνιζαν μειωμένο τζίρο δηλαδή από τον ημερήσιο τζίρο που είναι το Z, στο τέλος αφαιρούνταν αποδείξεις και τιμολόγια που είχαν κοπεί φυσιολογικά μέσα στην ημέρα.

Στο κύκλωμα φαίνεται να συμμετείχε και η εταιρεία που κατασκεύασε και διέθεσε το λογισμικό που είχαν αυτές οι επιχειρήσεις και η οποία λάμβανε ποσοστιαία προμήθεια ανάλογα με το ποσό που απέκρυψε ο επιχειρηματίας και λάμβανε το ποσοστό.

Οι έρευνες συνεχίζονται με τον αρμόδιο εισαγγελέα

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση