HomeΚΟΣΜΟΣΣτόλτενμπεργκ: Είμαστε σε στενή επαφή με την Τουρκία για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ: Είμαστε σε στενή επαφή με την Τουρκία για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Για την ένταξη στο ΝΑΤΟ απαιτείται ομοφωνία από τα σημερινά 30 κράτη μέλη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μαραθώνιες είναι οι διεργασίες ανάμεσα σε Δύση και Τουρκία ώστε να βρεθεί μια κοινή γραμμή στο θέμα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι είναι σε επαφή με την Τουρκία για να βρεθεί ένας «ενιαίος τρόπος» να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Άγκυρας.

Ελσίνκι και Στοκχόλμη τόνισαν χθες ότι θα συνεχίσουν τον διάλογο με την Τουρκία σχετικά με τις προσπάθειές τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά δεν ανέφεραν αν έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά την υπέρβαση των αντιρρήσεων της Άγκυρας για την ένταξή τους στη Βορειοατλαντική συμμαχία.

Για την ένταξη στο ΝΑΤΟ απαιτείται ομοφωνία από τα σημερινά 30 κράτη μέλη της Συμμαχίας.

Συνάντηση Στόλτενμπεργκ τις επόμενες ημέρες με αξιωματούχους Σουηδίας, Φινλανδίας και Τουρκίας

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε, προ ενός 24ωρου, ότι θα προσκαλέσει τις επόμενες ημέρες στις Βρυξέλλες κορυφαίους αξιωματούχους από τη Σουηδία, τη Φινλανδία και την Τουρκία για μια συνάντηση με αντικείμενο την αντίθεση της Άγκυρας στην ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Είμαι σε στενή επαφή με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν και με τους ηγέτες της Φινλανδίας και της Σουηδίας», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση