HomeΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑΘανατική Ποινή: Αυτά είναι τα πιο περίεργα τελευταία γεύματα που ζήτησαν θανατοποινίτες

Θανατική Ποινή: Αυτά είναι τα πιο περίεργα τελευταία γεύματα που ζήτησαν θανατοποινίτες

Θανατοποινίτης ζήτησε για τελευταίο γεύμα ελληνική χωριάτικη σαλάτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η θανατική ποινή, μπορεί να έχει καταργηθεί στη χώρα μας (1993) και σε άλλες 142 (από τις συνολικά 195 ανεξάρτητες), αλλά συνεχίζει να έχει ισχύ σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, και πολλά κράτη του μουσουλμανικού κόσμου. Το τελευταίο γεύμα ενός καταδικασμένου κρατουμένου στην «εσχάτη των ποινών», είναι ένα συνηθισμένο τελετουργικό που προηγείται της εκτέλεσης. Σε πολλές χώρες, ο κρατούμενος μπορεί, εντός λογικών πλαισίων, να επιλέξει ποιο θα είναι το τελευταίο του γεύμα.

Τον Μάρτιο του 1996, ο Russell Earl Bucklew δολοφόνησε τον Michael Sanders, στον οποίο η πρώην σύντροφος του Stephanie Ray κατέφυγε μετά τη διάλυση της σχέσης τους, ενώ στη συνέχεια απήγαγε και βίασε τη Ray. Καταδικάστηκε σε θάνατο από την πολιτεία του Μιζούρι τον Μάιο του 1997. Για το τελευταίο του γεύμα, ο Bucklew ζήτησε ένα σάντουιτς με γύρο, ένα σάντουιτς με καπνιστό μοσχαρίσιο στήθος, δύο μερίδες τηγανιτές πατάτες, μια Coca Cola και μια μπανάνα split.

Ινδονήσιος έμπορος ναρκωτικών, ο Freddy Budiman, πιάστηκε και οδηγήθηκε σε εκτελεστικό απόσπασμα το 2016. Ανάμεσα στις τελευταίες του επιθυμίες ήταν τα σπιτικά γεύματα της πρώην πεθεράς του και συγκεκριμένα ζήτησε κέικ ψαριού otak-otak και rendang.

Ο Edward Ernest Hartman, που σκότωσε τον πρώην σύντροφο της μητέρας του, εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση το 2003 από την Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας. Για τελευταίο γεύμα ο Hartman ζήτησε ελληνική σαλάτα, λιγκουίνι με λευκή σάλτσα από αχιβάδες, cheesecake με επικάλυψη κερασιού, σκορδόψωμο και μια Coca Cola.

Ο Odell Barnes Jr. από το Τέξας, καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Helen Bass. Κατά τα τελευταία στάδια των νομικών προσφυγών του Barnes, ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υποστηρικτές της κατάργησης της θανατικής ποινής έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την καταδίκη του για φόνο, κεντρίζοντας την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης και διπλωματικές διαμαρτυρίες από την κυβέρνηση της Γαλλίας. Ο Barnes εκτελέστηκε στις 2 Μαρτίου 2000. Για το τελευταίο του γεύμα ζήτησε «Δικαιοσύνη, Ισότητα, Παγκόσμια Ειρήνη».

Ο Ronnie Lee Gardner ήταν ένας Αμερικανός εγκληματίας που καταδικάστηκε σε θάνατο στην πολιτεία της Γιούτα το 2010, για τον φόνο ενός άνδρα κατά τη διάρκεια απόπειρας απόδρασης από δικαστικό μέγαρο. Ο Gardner ζήτησε αστακό, μπριζόλα, μηλόπιτα με παγωτό βανίλια, μια 7 Up και να παρακολουθήσει την τριλογία της ταινίας «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών» καθώς έτρωγε το τελευταίο του γεύμα.

Ο John Albert Taylor ήταν ένας Αμερικανός που καταδικάστηκε το 1996 για διάρρηξη και οπλοκατοχή στην πολιτεία της Φλόριντα, σεξουαλική επίθεση και φόνο στην πολιτεία της Γιούτα. Ο Taylor πριν οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα ζήτησε αντιόξινα φάρμακα, ένα τσιγάρο και πίτσες «με τα πάντα».

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση