HomeΕΛΛΑΔΑΜανώλης Κεφαλογιάννης «Απάντηση κόλαφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις απαράδεκτες παραβιάσεις και υπερπτήσεις της Τουρκίας»

Μανώλης Κεφαλογιάννης «Απάντηση κόλαφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις απαράδεκτες παραβιάσεις και υπερπτήσεις της Τουρκίας»

Ενέργειες που αποτελούν σαφή παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε θέσει τις απαράδεκτες και προκλητικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ενέργειες που αποτελούν σαφή παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας, συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση και είναι ασφαλώς αντίθετες με θεμελιώδεις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί πραγματικό κόλαφο για τις απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η Επιτροπή έχει επίγνωση της πρόσφατης αύξησης των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη καθώς και από μη επανδρωμένα οχήματα αέρος (UAV).

Οι πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικές κατοικημένες περιοχές αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, ενώ η Τουρκία οφείλει να δεσμευτεί ρητά υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, των διεθνών συμφωνιών και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών με προσφυγή εφόσον απαιτείται στο Διεθνές Δικαστήριο.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να απαιτεί από την Τουρκία να παύσει όλες τις απειλές και τις ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας καθώς και να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί των χωρικών τους υδάτων και του εθνικού εναέριου χώρου τους.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση