HomeHL-WorldΠυροβολισμοί σε νοσοκομείο στην Οκλαχόμα – Πέντε νεκροί ανάμεσα τους και ο δράστης

Πυροβολισμοί σε νοσοκομείο στην Οκλαχόμα – Πέντε νεκροί ανάμεσα τους και ο δράστης

Η αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμη τα κίνητρα του δράστη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε νοσοκομείο της Οκλαχόμα την Τετάρτη, δήλωσαν οι αρχές.

Ο ένοπλος, ο οποίος περιγράφεται μόνο ως άνδρας οπλισμένος με τουφέκι, σκοτώθηκε επίσης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Τάλσα.

«Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν περίπου στις 5 το απόγευμα στο νοσοκομείο  του Αγίου Φραγκίσκου στην Τάλσα», είπε ο αρχηγός του τοπικού τμήματος, Ρίτσαρντ Μούλενμπεργκ. Σε ανακοίνωσή του, το αστυνομικό τμήμα είπε ότι ο άνδρας μπήκε σε ένα κτίριο στην πανεπιστημιούπολη του νοσοκομείου το απόγευμα της Τετάρτης.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί και πιθανώς πολλαπλές απώλειες», ανέφερε αρχικά σε ανακοίνωσή του το αστυνομικό τμήμα της Τάλσα.

Η αστυνομία έλαβε κλήση ότι ένας άνδρας με τουφέκι βρισκόνταν κοντά σε ιατρείο και όταν έφτασε στο σημείο σημειώθηκαν πυροβολισμοί, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Τάλσα.

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο κτίριο, βρήκαν πολλά άτομα να έχουν δεθχεί πυρά.

Σύμφωνα με τις αρχές ο δράστης είναι νεκρός, αλλά δεν είναι σαφές εάν πυροβολήθηκε από την αστυνομία.

Η αστυνομία είπε ότι διέρχεται από το πενταόροφο ιατρικό συγκρότημα δωμάτιο προς δωμάτιο για να ασφαλίσει το κτίριο.

Το Σύστημα Υγείας του Αγίου Φραγκίσκου έκλεισε την πανεπιστημιούπολη του το απόγευμα της Τετάρτης λόγω της κατάστασης στο ιατρικό κτίριο Natalie, που στεγάζει ένα κέντρο χειρουργείου και ένα κέντρο υγείας μαστού. Ζητήθηκε από τους ανθρώπους να αποφύγουν την περιοχή.

Η αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμη τα κίνητρα του δράστη, ούτε αν στόχευε κάποιο συγκεκριμένο άτομο ή ομάδα.

Ένας αξιωματικός που βρισκόταν μέσα στο κτίριο Natalie είπε στο Fox 23 Tulsa ότι ένας από τους νεκρούς φορούσε στολή γιατρού, ενώ οι άλλοι δύο φορούσαν ρούχα νοσοκόμων.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την επίθεση και προσέφερε την υποστήριξή του σε τοπικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους.

Η Τάλσα, πόλη περίπου 411.000 κατοίκων, βρίσκεται 160 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Οκλαχόμα Σίτι, την πρωτεύουσα της πολιτείας του αμερικανικού Νότου.

Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ, που οι κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη, αποδεικνύονται ανίσχυρες να αντιμετωπίσουν, αφού αδυνατούν να προωθήσουν οποιοδήποτε φιλόδοξο νόμο για το ζήτημα, κυρίως εξαιτίας της ισχύος του λόμπι των όπλων στο Κογκρέσο.

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση