HomeHL-EconomyΣτο Πρωτοδικείο για τη ρήτρα αναπροσαρμογής – Γιατί ζητήθηκε αναβολή

Στο Πρωτοδικείο για τη ρήτρα αναπροσαρμογής – Γιατί ζητήθηκε αναβολή

Όλες οι εξελίξεις για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αναβολή της συζήτησης της πρώτης συλλογικής αγωγής καταναλωτικών ενώσεων και επαγγελματικών ομάδων, οι οποίες στρέφονται κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής ζήτησαν οι νομικοί παραστάτες της ΔΕΗ.

Το αίτημα το υπέβαλαν ενόψει της επικείμενης απόφασης μετά από δική τους αίτηση για να κριθεί με το θεσμό της πιλοτικής δίκης το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Άρειο Πάγο.

Οι δικηγόροι των καταναλωτών χαρακτηρίζουν προσχηματικό και παρελκυστικό το αίτημα αναβολής και κυρίως ζητούν από την πλευρά της ΔΕΗ να δεσμευτεί πως μέχρι να κριθεί η υπόθεση από το ανώτατο δικαστήριο δεν θα υπάρξει διακοπή ρεύματος σε κανέναν καταναλωτή.

Επικαλέστηκαν μάλιστα μαρτυρία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ότι σε καθημερινή βάση υπάρχουν δεκάδες αιτήματα διακοπής ρεύματος ακόμα και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και γι αυτό ζήτησαν από το δικαστήριο ακόμα και αν αναβάλει την αγωγή να εκδώσει απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων ως δίχτυ προστασίας για τους καταναλωτές που κινδυνεύουν επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν και μπορεί να μείνουν χωρίς ρεύμα.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση