HomeΚΡΗΤΗΠαράλληλο Μηχανογραφικό για εισαγωγή στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ρεθύμνου

Παράλληλο Μηχανογραφικό για εισαγωγή στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ρεθύμνου

Όλες οι ειδικότητες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθορίστηκαν, με απόφαση την οποία υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας Γ. Βούτσινος οι ειδικότητες για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στα Δημόσια ΙΕΚ, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο Παράλληλο Μηχανογραφικό στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022.

Αυτές είναι οι ειδικότητες που έχουν εγκριθεί για το ΔΙΕΚ Ρεθύμνου για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023:

  1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
  2. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
  3. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
  4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ – ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
  5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)
  6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
  7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
  8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ

Οι  υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στο πλήθος επιλογών ΙΕΚ και ειδικοτήτων που δύνανται να επιλέξουν κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.  https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/

Ο τρόπος κατάρτισης των πινάκων κατάταξης και τα κριτήρια επιλογής καθορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Σε περίπτωση ισοβαθμίας εισάγονται όλοι οι υποψήφιοι που ισοβαθμούν.

Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2022. Λεπτομέρειες για τη διαδικασία εγγραφής  θα ανακοινωθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εισακτέων στα Α.Ε.Ι. και τα Ι.Ε.Κ.

Σε καθεμία από τις παραπάνω ειδικότητες, θα εισαχθούν 20 σπουδαστές. Σε αυτές τις ειδικότητες θα προσφερθούν και επιπλέον θέσεις στο σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. https://diek.it.minedu.gov.gr/ τον Σεπτέμβριο.

Ενδέχεται να προστεθούν άλλες ειδικότητες για εγγραφές εκτός παράλληλου μηχανογραφικού.

Η φοίτηση στο ΔΙΕΚ Ρεθύμνου είναι δωρεάν, διαρκεί τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και ένα εξάμηνο επιδοτούμενης πρακτικής άσκησης. Το ΔΙΕΚ Ρεθύμνου βρίσκεται στα Περιβόλια, Ρεθύμνου , Εμμανουήλ Παχλά και Σωτήρη Πέτρουλα. Τηλέφωνο 2831053969. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.iekreth.gr.

Διαφήμιση
Διαφήμιση