HomeΚΟΣΜΟΣΤηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν με Πούτιν: Η Τουρκία θέλει να συμβάλει στον μηχανισμό παρακολούθησης Ρωσίας, Ουκρανίας και ΟΗΕ

Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν με Πούτιν: Η Τουρκία θέλει να συμβάλει στον μηχανισμό παρακολούθησης Ρωσίας, Ουκρανίας και ΟΗΕ

Ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η ειρήνη το συντομότερο δυνατό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει στον μηχανισμό παρακολούθησης μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και του ΟΗΕ, εάν υπάρξει συμφωνία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική προεδρία.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η ειρήνη το συντομότερο δυνατό, ενώ θα πρέπει να γίνουν βήματα για οικοδόμηση εμπιστοσύνης σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το γραφείο του Τούρκου προέδρου.

Στην εν λόγω ανακοίνωση δεν έγινε κάποια αναφορά στα τρόφιμα. Την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, ένας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η Τουρκία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία για τη διάνοιξη ενός θαλάσσιου διαδρόμου προκειμένου να διευκολυνθούν οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση