HomeHL-SportsΠάνω από €200 εκατ. στον Βαγγέλη Μαρινάκη από τη νίκη της Νότιγχαμ Φόρεστ

Πάνω από €200 εκατ. στον Βαγγέλη Μαρινάκη από τη νίκη της Νότιγχαμ Φόρεστ

Κέρδισε την Χάντερσφιλντ με 1-0 στο Γουέμπλει παρουσία του Έλληνα ιδιοκτήτη της και επέστρεψε στα σαλόνια του Αγγλικού ποδοσφαίρου με γεμάτο ταμείο και νέες επενδυτικές δυνατότητες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανεβαίνει η Νότιγχαμ Φόρεστ, ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, στην Premier League, προσθέτοντας στο ταμείο πάνω από 200 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Αγγλίας και ένα από τα πέντε μεγαλύτερα της Ευρώπης.

H Νότιγχαμ μετά από 23 χρόνια απουσίας, επέστρεψε στη Premier League, το κορυφαίο πρωτάθλημα της Αγγλίας και ένα από τα πέντε μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Την Κυριακή, η Νότιγχαμ Φόρεστ κέρδισε την Χάντερσφιλντ με 1-0 στο Γουέμπλει παρουσία του Β. Μαρινάκη και επέστρεψε στα σαλόνια του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Μια ημέρα πριν έγινε ο τελικός του Champions League, το πιο προσοδοφόρο παιχνίδι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αλλά το μεγάλο χρήμα δεν ήταν εκεί.

Οι αριστοκράτες της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης πάλεψαν με τους Ισπανούς να σηκώνουν τελικά την κούπα, το μεγαλύτερο τρόπαιο της γηραιάς ηπείρου στο Παρίσι.

Ωστόσο, το αποκορύφωμα του πρωταθλήματος δεύτερης κατηγορίας της Αγγλίας είναι αυτό που έκρινε τη μεγάλη μπάζα, ο αγώνα μεταξύ της Νότιγχαμ Φόρεστ και της Χάντερσφιλντ Τάουν στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου το επόμενο απόγευμα που έκανε κατά πολύ περισσότερο πλούσιο τον νικητή.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι άξιζε περίπου 170 εκατομμύρια στερλίνες (200 εκατομμύρια ευρώ) σε έσοδα, σύμφωνα με το Bloomberg τις επόμενες τρεις σεζόν και θα μπορούσε να φτάσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια στερλίνες σε πέντε χρόνια εάν ο νικητής επιβιώσει από τον υποβιβασμό, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte LLP.

Στα επισφαλή οικονομικά του ποδοσφαίρου, τα απροσδόκητα κέρδη δίνουν στους συλλόγους την ευκαιρία να επενδύσουν κεφάλαια σε παίκτες και βελτιώσεις στα γήπεδα που άλλοι ονειρεύονται.

Ο νικητής θα λάβει περισσότερα από 100 εκατομμύρια στερλίνες από τις μεταδόσεις την επόμενη σεζόν και θα έχει το εφεδρικό ποσό των 80 εκατομμυρίων λιρών πληρωμής εάν καταλήξει να υποβιβαστεί.

Η Φόρεστ ήταν πρωταθλητής Ευρώπης το 1979 και το 1980, αλλά απουσίαζε από την πρώτη κατηγορία για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Η Χάντερσφιλντ ήταν για τελευταία φορά στην Premier League πριν από τρία χρόνια. Η Φόρεστ ήταν το φαβορί για νίκη στα γραφεία στοιχημάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση