HomeHL-GreeceΝύχτα επεισοδίων στο ΑΠΘ: Μολότοφ, χημικά και ρίψεις νερού από τον «Αίαντα»

Νύχτα επεισοδίων στο ΑΠΘ: Μολότοφ, χημικά και ρίψεις νερού από τον «Αίαντα»

Μετά από πάρτι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα επεισόδια ξέσπασαν περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα voria.gr, άγνωστοι επιτέθηκαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα με βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, και συγκεκριμένα, στον χώρο της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό», όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά των ατόμων. Να σημειωθεί πως τα άτομα ήταν περίπου 60-70.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στους υπόλοιπους χώρους του πανεπιστημίου με επίκεντρο τον αύλειο χώρο μπροστά από το Αστεροσκοπείο με εκτεταμένη ρίψη μολότοφ και ειδικού τύπου εκρηκτικούς μηχανισμούς αλλά απάντηση με χημικά από τις αρχές.

Στην επιχείρηση συνέδραμε και ο «Αίαντας» της Αστυνομίας, που με ρίψεις του κατέσβησε κατά τόπους εστίες φωτιών. Οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή τουλάχιστον δύο ατόμων.

Να σημειωθεί πως στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής σε εξέλιξη ήταν και πάρτι με μεγάλο αριθμό ατόμων. Για τον λόγο αυτόν επί ποδός βρισκόταν από νωρίτερα εχθές το βράδυ δυνάμεις της ΕΛΑΣ εντός και εκτός του πανεπιστημιακού ιδρύματος, οι οποίες και προχώρησαν σε προληπτικές προσαγωγές.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση