HomeΕΛΛΑΔΑΣυγκλονίζει ο επικελευστής που έσωσε την 5χρονη στο λιμάνι του Πειραιά – «Αυτό που ζήσαμε ήταν συνταρακτικό»

Συγκλονίζει ο επικελευστής που έσωσε την 5χρονη στο λιμάνι του Πειραιά – «Αυτό που ζήσαμε ήταν συνταρακτικό»

Όλα έγιναν μέσα σε περίπου επτά λεφτά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονίζει και ο Επικελευστής Ιωάννης Σταθόπουλος που περιγράφει πως έσωσαν την 5χρονη η οποία βρέθηκε να επιπλέει στην θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά.

Υπενθυμίζεται πως η μικρή βρέθηκε στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά ωστόσο ευτυχώς έγινε αντιληπτή από τον πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Άγιος Νεκτάριος», ο οποίος άμεσα ενημέρωσε στελέχη του Λιμενικού. Έβγαλαν τη μικρή από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις της και της παρείχαν πρώτες βοήθειες.

Ο Επικελευστής του Λιμενικού Σώματος, Ιωάννης Σταθόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί του Σαββάτου, σημείωσε πως μόλις ο καπετάνιος του πλοίου αντιλήφθηκε ότι το κοριτσάκι είναι στη θάλασσα ενημέρωσε το Λιμενικό το οποίο έσπευσε στο σημείο. «Εγώ βούτηξα μέσα, το παιδί ήταν χωρίς αισθήσεις, το έβγαλα έξω, δέχθηκε πρώτες βοήθειες και ευτυχώς το παιδί επανήλθε», είπε περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές.

Όλα έγιναν μέσα σε περίπου επτά λεφτά. Στα πρώτα τέσσερα λεπτά το παιδί μετά τις πρώτες βοήθειες, πήρε την πρώτη μεγάλη ανάσα και το παιδί έβγαλε νερό. «Είχε φάει, όμως και έβγαζε και φαγητό. Ήταν συνταρακτικό αυτό που ζήσαμε, τα συναισθήματα πολύ δυνατά και το άγχος», είπε ο επικελευστής.

«Έχουμε λάβει εκπαίδευση, αλλά πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε και το άγχος σε αυτές τις καταστάσεις, γιατί δεν είμαστε ιατρικό προσωπικό», είπε και συνεχίζοντας σημείωσε πως η μητέρα του παιδιού εμφανίστηκε στο μέσον της ανάνηψης.

Δείτε βίντεο:

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης (25/5). Ο πλοίαρχος του οχηματαγωγού «Άγιος Νεκτάριος» βρισκόταν στη γέφυρα του πλοίου όταν είδε τα χεράκια της 5χρονης και κάλεσε βοήθεια. Άμεσα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονταν στο σημείο βούτηξαν στη θάλασσα και ανέσυραν το μικρό παιδί.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ήρθε στο σημείο παρέλαβε το παιδί, το μετέφερε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στη συνέχεια στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται στην Εντατική. Η 37χρονη μητέρα της μικρής, συνελήφθη, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Το Λιμεναρχείο Πειραιά, διενεργεί προανάκριση.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση