HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι χειρότεροι οδηγοί στην Ευρώπη – «Καμία έκπληξη» στην 1η θέση

Οι χειρότεροι οδηγοί στην Ευρώπη – «Καμία έκπληξη» στην 1η θέση

Tο 77% των Ελλήνων παραδέχεται ότι μιλάει στο τηλέφωνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άλλη μία αρνητική πρωτιά φαίνεται ότι κατακτούν οι Έλληνες, οι οποίοι αναδεικνύονται και επισήμως ως οι χειρότεροι οδηγοί στην Ευρώπη. Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει πρόσφατη έρευνα της γαλλικής Vinci Autoroutes, στην οποία συμμετείχαν 12.400 Ευρωπαίοι πολίτες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 91% των Ελλήνων οδηγών έχει αρνητική γνώμη για τις οδηγικές ικανότητες των ομοεθνών του. Κι αυτό όχι άδικα, όπως φαίνεται από τις απαντήσεις τους. Συγκεκριμένα, το 50% δηλώνει ότι βρίζει, κορνάρει ή προσπερνάει αντικανονικά, σ’ αντίθεση με τους Σλοβάκους, οι οποίοι έχουν το χαμηλότερο πανευρωπαϊκά ποσοστό.

Την ίδια ώρα, το 77% των Ελλήνων παραδέχεται ότι μιλάει στο τηλέφωνο ενώ οδηγεί, ενώ το 83% αναφέρει ότι κάνει χρήση κινητού τηλεφώνου ενόσω βρίσκεται στο τιμόνι. Το χαμηλότερο ποσοστό, πάντως, συναντάται στην Ισπανία, όπου μόλις το 66% παραδέχεται ότι κάνει χρήση του smartphone.

Στο μεταξύ, σχεδόν το 1/3 των Ελλήνων οδηγών υποστηρίζει ότι αναπτύσσει υπερβολική ταχύτητα, παραβιάζει τον κόκκινο σηματοδότη και αποφεύγει να τηρήσει αποστάσεις ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα.

Ενδιαφέρον έχει και το εξής εύρημα: Μόνο το 20% των Ελλήνων έχει θετική γνώμη για την οδήγηση των Ευρωπαίων! Το ακριβώς αντίθετο, βέβαια, ισχύει για τους Βρετανούς, οι οποίοι σε ποσοστό 50% πιστεύουν ότι οι πολίτες των άλλων χωρών οδηγούν ικανοποιητικά.

Σύμφωνα με την έρευνα, παράλληλα, το 42% των Πολωνών θεωρεί ότι «η οδήγηση αποτελεί μια εγωιστική δραστηριότητα», ενώ το ¼ των Βρετανών ισχυρίζεται ότι δεν είναι το ίδιο άτομο πίσω από το τιμόνι. Ακόμη, μόλις το 16% των Ιταλών χαρακτηρίζεται ως ευγενικό, ενώ λιγότερο από το 15% των Γάλλων δηλώνει αγχωμένο ενόσω οδηγεί.

newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση