HomeΚΡΗΤΗΣτο Ρέθυμνο η πρέσβειρα της Αλβανίας

Στο Ρέθυμνο η πρέσβειρα της Αλβανίας

Την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, Γ. Μαρινάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Πρέσβειρα της  Δημοκρατίας της Αλβανίας, κ. Luela Hajdaraga, υποδέχθηκε την Παρασκευή  27 Μαΐου 2002, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης και είχε μαζί της μια ενδιαφέρουσα συνεργασία.

Την κ. Hajdaraga συνόδευσαν στην επίσκεψη της στον Δήμαρχο η Διπλωμάτης κ. Joneda Dodaj/ Συντονίστρια για την αλβανική διασπορά καθώς και οι κ.κ. Petrit Jushi, Πρόεδρος του Συλλόγου »Αλβανών Μεταναστών Ρεθύμνου» και  Sokol Gjoka, Πρόεδρος του Συλλόγου »Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών Ρεθύμνου».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κοινωνική ένταξη, την εργασιακή απασχόληση και γενικότερα θέματα που αφορούν  την τοπική αλβανική κοινότητα.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης επεσήμανε ότι η αλβανική κοινότητα είναι η πιο πολυπληθής μεταξύ των κοινοτήτων που συνθέτουν οι οικονομικοί μετανάστες του Ρεθύμνου, αφού αριθμεί μέχρι στιγμής περί τα 3.400 καταγεγραμμένα μέλη.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι Αλβανοί που διαμένουν στο Ρέθυμνο είναι  οικογενειάρχες, τα παιδιά τους είτε γεννήθηκαν στο Ρέθυμνο είτε ήρθαν σε πολύ μικρή ηλικία, φοιτούν σε ελληνικά σχολεία και έχουν ενταχθεί ομαλά και αρμονικά στην κοινωνία διατηρώντας παράλληλα τα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία της  καταγωγής τους.

Ο κ. Μαρινάκης διαβεβαίωσε την Πρέσβειρα της Αλβανίας για την αρμονική συνύπαρξη των συμπατριωτών της μεταναστών με τους γηγενείς, συζήτησε  την απασχόλησή τους στον πρωτογενή αλλά και τον τριτογενή τομέα καθώς και  θέματα νομικής φύσεως που αφορούν την έκδοση ή ανανέωσης άδειας παραμονής τους στο Ρέθυμνο.

Η συνεργασία διεξήχθη σε θετικό κλίμα και ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση