HomeHL-GreeceΘεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες των σοβαρών επεισοδίων στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες των σοβαρών επεισοδίων στο ΑΠΘ

Πρόκειται για έναν 21χρονο και δύο 22χρονους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι τρεις συλληφθέντες των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν 21χρονο και δύο 22χρονους, οι οποίοι θα οδηγηθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου στις 9 το βράδυ μετά τη λήξη της μαζικής πορείας που πραγματοποίησαν φοιτητές και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία αστυνομικών στα Πανεπιστήμια.

Ομάδα ατόμων, φορώντας κράνη και κουκούλες full face, επιτέθηκαν με δεκάδες βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από την Κοσμητεία της ΣΘΕ και περιφρουρούν τις εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης. Με τη σειρά τους οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας ρίψη δακρυγόνων και με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τα άτομα.

Μετά από περίπου μία και ενώ το πανεπιστήμια campus έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με «κυνηγητό» και μικροεστιες φωτιάς σε διάφορα σημεία, κουκουλοφόροι βγήκαν οργανωμένα στην οδό Εγνατία και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν περιμετρικά του ΑΠΘ. Στη συνέχεια άναψαν φωτιές σε αρκετούς κάδους και έστησαν οδοφράγματα, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, προχωρώντας παράλληλα σε εννέα προσαγωγές, οι τρεις εκ των οποίων μετατράπηκαν λίγη ώρα αργότερα σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Φοιτητές παγιδεύτηκαν στην Βιβλιοθήκη – Φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων

Ενδεικτικό της κατάστασης που δημιουργήθηκε χθες το βράδυ εντός του Πανεπιστημίου, είναι ότι δεκάδες ανυποψίαστοι φοιτητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην κεντρική βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου για να μελετήσουν, ένιωσαν ξαφνικά την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική από τις ρίψεις χημικών, ενώ δεν μπορούσαν να φύγουν από το κτήριο καθώς ο εξωτερικός χώρος είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Μάλιστα, χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά έως ότου καταφέρουν να αποχωρήσουν με ασφάλεια.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση