HomeΕΛΛΑΔΑΔΕΗ: Εως 200 εκατ. ευρώ η εισφορά για τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη

ΔΕΗ: Εως 200 εκατ. ευρώ η εισφορά για τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη

Στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από την Επιχείρηση. Η εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι το κόστος που θα κληθεί να αναλάβει για τα υπερέσοδα δεν θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν θα υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ η δαπάνη που θα καταβάλει η ΔΕΗ για τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη, εκτίμησε η διοίκηση Στάσση στην τηλεδιάσκεψη με αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Euroxx, η διοίκηση εκτίμησε ότι η μέγιστη εισφορά στα κέρδη από την παραγωγή ενέργειας της περιόδου Οκτώβριος 2021 – Μάρτιος 2022 θα κινηθεί στα 200 εκατ. ευρώ.

Ως προς τα υδροηλεκτρικά, η εκτίμηση είναι ότι το πλαφόν με βάση το νέο καθεστώς που προωθεί η κυβέρνηση από τον Ιούλιο θα τεθεί πέριξ των 80-90 ευρώ η μεγαβατώρα.

Να σημειωθεί ότι η ΔEΗ στοχεύει σε σημαντική αύξηση της παραγωγής ΑΠΕ και συγκεκριμένα σε διπλασιασμό της. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης, η εγκατεστημένη ισχύς αιολικών και φωτοβολταϊκών αναμένεται να φθάσει στα 489 μεγαβάτ, από 239 σήμερα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση