HomeΕΛΛΑΔΑΓιάννης Οικονόμου: Αντιμετωπίζουμε την τουρκική παραβατικότητα σε όλα τα μέτωπα

Γιάννης Οικονόμου: Αντιμετωπίζουμε την τουρκική παραβατικότητα σε όλα τα μέτωπα

Η επιστολή στον ΟΗΕ απαντά με βάση το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες σε όλα τα ανυπόστατα που κατά καιρούς έχει διατυπώσει η τουρκική πλευρά, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για Ζαχάροβα και τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αποστολή επιστολής από τη χώρα μας στον ΟΗΕ, με την οποία γίνεται ενημέρωση για την προκλητικότητα της Τουρκίας, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την παραβατικότητα της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα. Σήμερα στείλαμε επιστολή στον γ.γ. του ΟΗΕ με τις ελληνικές θέσεις. Απαντά με βάση το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες σε όλα τα ανυπόστατα που κατά καιρούς έχει διατυπώσει η τουρκική πλευρά. Πάντα έχουμε διάθεση να συνομιλούμε, αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουμε εκπτώσεις στα αυτονόητα.

Πρέπει να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Και σίγουρα δεν είναι προϋπόθεση η Ελλάδα να συμπεριφέρεται όπως επιθυμεί ο Ερντογάν. Η χώρα μας θα αναδεικνύει παραβατικές συμπεριφορές της Τουρκίας. Αναδεικνύουμε τα ζητήματα της προκλητικότητας και υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη βάση του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «αυξάνεται ο κατάλογος όσων δυσαρεστήθηκαν από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα υπερασπίζεται το δίκαιο και τη δημοκρατία. Η Ρωσία στάθηκε απέναντι σε αυτά τα ιδεώδη, με την εισβολή σε μια κυρίαρχη χώρα».

Για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, τόνισε πως «τμηματικά παραδίδεται υλικό με βάση την απόφαση του ΚΥΣΕΑ και την πρώτη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Ζελένσκι. Πρόκειται για υλικό που είναι από τα αποθέματα των Ενόπλων μας Δυνάμεων».

Ερωτηθείς για τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας 4μελούς οικογένειας στη Θεσσαλονίκη που είδε το φως της δημοσιότητας, απάντησε: «Δεν γνωρίζω αν έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια, ώστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Θα ενημερωθώ και θα επανέλθω».

Σχετικά με την ακρίβεια, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι ο κόσμος δυσκολεύεται. Από την πρώτη στιγμή στεκόμαστε στο πλευρό του με κάθε διαθέσιμο εργαλείο, εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων. Πάντα κοιτάζουμε και αξιολογούμε την κάθε δυνατότητα. Οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί όσον αφορά τα έσοδα, την τήρηση προϋπολογισμού και τη δημοσιονομική σταθερότητα. Είμαστε σε περιβάλλον αστάθειας, που ο δανεισμός έχει δυσκολέψει».

Διαφήμιση
Διαφήμιση