HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση Βασίλη Λαμπρινού με την Πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα

Συνάντηση Βασίλη Λαμπρινού με την Πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα Luela Hajdaraga, είχε το πρωί της Πέμπτης 26 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα και συζητήθηκαν οι προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας των γειτονικών λαών, ενώ έγινε και ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Πρέσβης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποστήριξη  που παρέχει ο Δήμος προς την Αλβανική κοινότητα του Ηρακλείου. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος επισήμανε ότι οι Αλβανοί που διαμένουν μόνιμα στο Ηράκλειο έχουν ενσωματωθεί και αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας, μάλιστα όπως σημείωσε, ως εξαιρετικοί τεχνίτες έχουν αναπτύξει και επαγγελματικές δραστηριότητες.

Η Πρέσβης πρότεινε στον Δήμαρχο να υπάρξει αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου με το Δήμο των Τιράνων ως επιστέγασμα της καλής συνεργασίας με την Αλβανική κοινότητα, δίνοντας τη δυνατότητα για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δυο λαών σε θέματα τουρισμού , πολιτισμού , αθλητισμού.

Την Πρέσβη συνόδευε η Συντονίστρια για την αλβανική διασπορά Joneda Dodaj καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αλβανική Ένωση Ηρακλείου» Vangjel Halili.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

presvis-alvanias-foto

Διαφήμιση
Διαφήμιση